Az Európai Filmakadémia nyilvánosságra hozta az Európai Filmdíjra jelölt alkotások listáját az animációs és a rövidfilm kategóriákban, mi pedig duplán örülhetünk.

A magyar film sikere továbbra is töretlen, vagy legalábbis időnként be-bezsebel fontos díjakat. Most megint esély nyílik arra, hogy nyerjen, ezúttal ráadásul két magyar film is, pontosabban egy teljes mértékben magyar és egy hazai alkotók által Franciaországban készült munka. Buda Flóra Anna 27 című filmjét a legjobb rövidfilm díjára jelölte az Európai Filmakadémia, ami nem meglepetés a cannes-i Arany Pálma után.

A másik film a Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta által készített egész estés animációs mozi, a Műanyag égbolt, ami egy 100 évvel később játszódó sci-fi, ami bár a jövőbe kalauzol, de korunk égető kérdéseit feszegeti. Utóbbi jelölése azért is fontos, mert animációs díjra magyar nagymozit még sosem jelöltek, úgyhogy már ez is nagy dicsőség. Bízunk benne, hogy mindkét filmnek sikerül nyernie. Gratulálunk az alkotóknak a jelöléshez!

Címkék