Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Mennyire ismered az őszről szóló verseket? – Irodalmi kvíz

Számos nagy költőt megihletett már az ősz, új kvízünkben most tesztelhetitek, mennyire ismeritek az évszakot megidéző verseket.

Az ősz sokak kedvenc évszaka, még akkor is, ha olykor napokig nem érezhetjük ilyenkor a napsütést, és komor, ködös reggelekre kell ébrednünk. Máskor azonban, amikor a vénasszonyok nyarának köszönhetően napfényben úsznak az egyre színesebb falevelek, ki ne járna szívesen a szabadban?

Ez a sokarcúság rengeteg írót és költőt késztetett már arra, hogy tollat ragadjon és papírra vesse – olykor legszebb – költeményeit. Aktuális kvízünkben most a kedvenceink közül válogattunk, lássuk, hogy felismeritek-e a részletekből, hogy mely szerzők verseiről van szó!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A