Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

budapest

Új utasmosdó épül a Déli pályaudvaron, ahol az egykori Utasellátó burkolata is feltűnhet

A 70-es években bisztróként működött az a helyiség, amely a felújítás alatt álló Déli pályaudvar területén új mosdóként üzemel majd, de várhatóan visszaköszönnek a régi csempék és burkolatok.

A MÁV a Facebook-oldalán közölte, hogy a Déli pályaudvaron a peronszinten egy új, 85 négyzetméteres helyiségben 6-6 férőhelyes női és férfimosdót, valamint egy pelenkázóval felszerelt családi és akadálymentes mosdót alakítanak ki. A történet különlegessége pedig az, hogy 1975-ben megnyílt a pályaudvar területén egy gyorsétterem, melynek úgy tűnik, hogy az eredeti burkolata most az új mosdók épületében fog újra feltűnni, legalábbis reménykedünk benne.

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk: „Az Utasellátó büfékocsijaiban és a pályaudvarok éttermeiben étkezni menő dolognak számított annak idején. A Déli pályaudvar 1970 és 1978 között lezajlott bővítésének eredményeként 1975. december 24-én megnyitott étterem például pont egy ilyen hely volt. A maga idejében hipermodern önkiszolgáló bisztró rengeteg embert szolgált ki nagyjából két évtizeden át, majd bezárt, és 2009-ig üresen állt, amikor egy rövid időre beköltözött oda a népszerű szórakozóhely, a Cha-Cha-Cha. Amikor viszont az is megszűnt, az egykori étterem végleg lakatlanná vált – ez azóta is így van, bár a MÁV szeretné valahogy hasznosítani. Addig is az 1970-es évek fontos belsőépítészeti emlékének tartott étterem – benne a még aránylag jó állapotú színes fali csempékkel – csak süllyed és süllyed, bele az enyészetbe.”

Az előtérben egyébként egy csomagmegőrző is helyet kap majd, amiben nagyobb méretű bőröndök számára alkalmas tárolószekrényeket, valamint értékőrző szekrényeket is elhelyeznek. A kivitelezés a szükséges bontási munkálatokkal megkezdődött, az új, modern mosdóhelyiség várhatóan év végére készül el.

Forrás: 24.hu

Cimkék

Hasonló tartalmak

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Budapest

Teljesen átépíthetik a Clark Ádám teret

Bár úgy tűnt, a Lánchíd rekonstrukciójával sok változáson esett át maga a tér is, teljes felújításáról most írtak alá szándéknyilatkozatot

Neked ajánlott

A