Javában tartanak az Igazságügyi Palota és az Agrárminisztérium felújítási munkálatai, ehhez kapcsolódva a Kossuth téren két maketten tanulmányozhatják az érdeklődők, milyen lesz a két monumentális épület a rekonstrukció után.

Két fontos épületet újítanak fel a Kossuth téren: az Igazságügyi Palotát és az Agrárminisztériumot, a két épület makettjét pedig most bárki megnézheti Az Összetartozás Emlékhelye bejárata melletti konténerben. A dualizmus első nagy államigazgatási épületeként felépült Agrárminisztérium (akkori nevén Földművelésügyi Minisztérium) rekonstrukciója során visszakerülnek az 1910-es években eltávolított szobrok és épületdíszek, míg a Kossuth téri egykori Kúria homlokzatára a Justitia Regnorum Fundamentum felirat. 

Az 1:100 arányú maketteken az újjászülető belső terek szerkezetét, az Agrárminisztérium átjárható belső udvarát, a Stróbl Alajos-féle Justitia-szoborcsoportot és egyéb részleteket is fel lehet fedezni. Ahogy a Steindl Imre Program Facebook-oldalán olvasható, a két makettkonténer mindennap 8:00 és 18:00 óra között látogatható.

Címkék