Keresés EN

Látnivalók és kultúra Hírek

Maketteken nézhetjük meg, milyen lesz a megújuló Igazságügyi Palota és az Agrárminisztérium

Javában tartanak az Igazságügyi Palota és az Agrárminisztérium felújítási munkálatai, ehhez kapcsolódva a Kossuth téren két maketten tanulmányozhatják az érdeklődők, milyen lesz a két monumentális épület a rekonstrukció után.

Két fontos épületet újítanak fel a Kossuth téren: az Igazságügyi Palotát és az Agrárminisztériumot, a két épület makettjét pedig most bárki megnézheti Az Összetartozás Emlékhelye bejárata melletti konténerben. A dualizmus első nagy államigazgatási épületeként felépült Agrárminisztérium (akkori nevén Földművelésügyi Minisztérium) rekonstrukciója során visszakerülnek az 1910-es években eltávolított szobrok és épületdíszek, míg a Kossuth téri egykori Kúria homlokzatára a Justitia Regnorum Fundamentum felirat. 

Az 1:100 arányú maketteken az újjászülető belső terek szerkezetét, az Agrárminisztérium átjárható belső udvarát, a Stróbl Alajos-féle Justitia-szoborcsoportot és egyéb részleteket is fel lehet fedezni. Ahogy a Steindl Imre Program Facebook-oldalán olvasható, a két makettkonténer mindennap 8:00 és 18:00 óra között látogatható.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Dokumentumfilm hetek 2024: Szerelempatak

A 2024-es Doku7 filmfesztivál keretében olyan filmeket hoznak el a szervezők, amelyek az embert és az ő saját valóját, egyéni környezetét ábrázolják, különféle kultúrák, nációk és élethelyzetek vonatkozásában.

Kultúra

Világjáró előadássorozat: India

India varázslatos világába nyerhetünk betekintést a Világjáró előadássorozat első alkalmán, március 6-án, a Márai Sándor Művelődési Házban. A szinte kontinens méretű országot, a maga ezerszínű kultúrájával Elter Károly előadásában ismerhetjük meg alaposabban.

Neked ajánlott

A