Szeptember 20-tól már lehet asztalt foglalni a DiningCity Országos Étterem Hét őszi programjában részt vevő éttermekbe.

Az október 5–15. között zajló rendezvényen több mint 150 étterem várja a vendégeit az erre az alkalomra összeállított különleges menüsorokkal. A Top kategória résztvevői 5.900 Ft-tól, a Prémium kategóriában bemutatkozók 7.900 Ft-tól, míg az Exkluzív kategória éttermei 9.900 Ft-tól kínálják a 3 vagy akár 4 fogásos menüsorokat – szervizdíjjal együtt. A vendéglőkbe ezen az oldalon lehet előzetesen bejelentkezni, amit érdemes időben megtenni, hiszen a minőségi vendéglátás érdekében a helyek ezúttal is korlátozott számban lesznek elérhetőek.

Az idei őszi Étterem Hét kínálata minden tekintetben változatosnak ígérkezik. A rekordszámú, több mint 150 étterem között találunk indiai, japán, libanoni, grúz, török, mexikói, francia, olasz, spanyol és persze magyar konyhát is. Az alkalomra komponált, előnyös árú menüsorok fogásai kínálnak glutén-, laktóz- és cukormentes ínyencségeket is a speciális étrendet követőknek, de a vegetáriánus vagy vegán vendégek sem maradnak éhesen. A programban számos olyan étterem szerepel, amely neves gasztronómiai listák szerint ott van a 100 legjobb magyarországi étterem között, vagy Michelin-ajánlással rendelkezik.

A fogások megalkotásakor a séfek olyan alapanyagokhoz nyúlnak, mint a homár, a polip a szarvasgomba, prémium kecskesajt, nyúl, őz, szarvas, vaddisznó, bivaly vagy muflon. Ízlelhetünk majd pho levest, ramen levest, báránygerincet, spanyol véres hurkát, Szent Jakab kagylót is, de lesz rákraguval töltött tintahal, ördöghal, burgundi csiga vagy grillezett fürj is. Természetesen nem hiányozhat majd a kínálatból a liba- és kacsamáj, az osso buco, a steakek széles palettája, a Wagyu burger, a lazac Wellington, a flódni és a Gundel palacsinta sem. 

Mindenki megtalálhatja az ízléséhez és a hangulatához illő specialitásokat.

Mindenki megtalálhatja az ízléséhez és a hangulatához illő specialitásokat.

A budapesti és főváros környéki éttermek listáját itt találjátok, országosan pedig itt szemezgethettek.

Címkék