Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

budapest

Miniszobrokkal és egy 55 méter hosszú graffitifallal gazdagodott Újbuda és a Kőrösy sétány

Művészeti alkotásokkal bővül a Kőrösy sétány, Újbuda népszerű, sokak által használt tere. Új miniszobor-kollekcióval és egyedi street art festéssel vált gazdagabbá a XI. kerület.

Plank Antal szobrászművész négy új miniszobra színesíti mostantól az újbudai bevásárlóközpont környékét, közelebb hozva ezzel a művészetet a hétköznapokhoz. A szobrokkal egy időben, a Kőrösy sétány mentén, a kerület emblematikus értékeit is bemutató modern street art alkotás jött létre, mely a Colorfools munkáját dicséri.

Plank Antal szobrászművész, a sokak által megszeretett Ella névre keresztelt Corgi kiskutya miniszobra után újra meglepi a környéken élőket négy alkotásával. A miniszobrok különlegessége, hogy alkalmat adnak egy játékos városi kalandra. A szobrászművész és az Allee közösen választott ki négy szimbolikus elemet, amelyek nem hiányozhatnak egy közösségi térből sem. A könyv, ami mindig megtalálható valaki kezében. A fagylalt és a gördeszka, ami kikapcsol és vonzza a fiatalokat, valamint, a kávéscsésze, ami elengedhetetlen része bármilyen találkozónak.

A miniszobrok célja, a városrész színesítése és élhetőbbé tétele mellett, a közterek védelme is. Plank Antal elmondta, a Széll Kálmán téren elhelyezett plasztikái is segítettek abban, hogy a gördeszkások, a padok és a virágágyások helyett inkább biztonságos helyen, erre kijelölt skateparkokban űzzék a hobbijukat. A pár percre elhelyezkedő Goldmann György térnél található modern gördeszkapark kiválóan alkalmas erre a célra. 

A Kőrösy sétány mentén életre kelt street art fal egy, a városképbe és a kerületbe is illeszkedő alkotás, mely vonzza a látogatókat, és lendületet ad a közösségi térnek. 

A korábban erősen megrongált iskolafalon a Colorfools városi falfestő csapata modern és a klasszikus elemeket ötvözött; felvonultatva Újbuda nevezetességeit, kombinálva a bevásárlóközpont kínálatával, és az általuk követett értékekkel. Így a közel 55 méter hosszú falfestésen a divat, a kulináris élvezetek és a fenntarthatóság üzenete mellett megjelenik a jól ismert Szabadság híd, a Gellért téri díszkút és a Szabadság-szobor sziluettje is. Egyúttal felfedezhetünk néhány rejtett üzenetet, hiszen egy-egy szimbólumnak több rétege van. A falfestésről készített videó ezen a linken tekinthető meg.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Budapest

Teljesen átépíthetik a Clark Ádám teret

Bár úgy tűnt, a Lánchíd rekonstrukciójával sok változáson esett át maga a tér is, teljes felújításáról most írtak alá szándéknyilatkozatot

Neked ajánlott

A