Az év két időszakában kap különös figyelmet a divat, és sokan nem is titkolják (ahogy én sem), hogy tűkön ülve várják az évnek ezt a két hetét. Ezúttal augusztus 28. és szeptember 3. között csodálhatjuk meg a magyar és a régiós tervezők 2024-es tavaszi-nyári kollekciójának legújabb és legkreatívabb kreációit.

A Magyar Divat & Design Ügynökség augusztus 28-tól változatos programokkal várja a divat iránt érdeklődőket a közép-európai régió egyik legmeghatározóbb divateseményén, a Budapest Central European Fashion Weeken, mely hetet szokásosan egy kétnapos fő rendezvény zár. Szeptember 2-án és 3-án összesen 39 márka kollekcióját láthatjuk a Millenáris épületein belül. Ebből 24 magyar divattervező, továbbá ukrán, román, cseh, lengyel, szlovák és szerb tervezők mutatják be alkotásaikat. Az ősz eleji rendezvény legfontosabb hívószavai: a megújuló szakmai koncepció, a regionális szerep erősítése és a Z generációra fókuszáló Fashion HUB.

A BCEFW célja, hogy hidat képezzen a régiós országok között, és kaput nyisson a tervezők számára a nemzetközi színtérre. Olyannyira, hogy a régió elismert divatszakmai magazinjainak képviselői érkeznek a helyszínre, mint például a lengyel Vogue, Elle és Twój STYL, a cseh és ukrán Vogue, valamint az olasz lapok közül a L’Officiel és a Vogue Italia újságírói is idelátogatnak. Ezenkívül a szervezők elkötelezettek abban, hogy lehetőséget teremtsenek azoknak a tehetséges tervezőknek és márkáknak, akik háborús körülmények között élnek és alkotnak, így az SS24 szezonban is bemutatkoznak kiváló ukrán tervezők. 

A BCEFW-események történetében először kialakított Fashion Hub a tervezők prezentációi mellett számos izgalmas programmal áll elő, ugyanakkor kiemelten fontosnak tartják, hogy a fiatal korosztályt is közelebb hozzák a divat világához és a kreatívipar kulisszatitkaihoz. Olyan, nem mindennapi előadásokon keresztül, amelyek a Streetstyle fotózás témájába vagy a TikTok-trendek univerzumába kalauzolnak, de további érdekes témájú workshopokon és kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehetnek, valamint pop-up store is várja a látogatókat.

Tovább bővül a side eventek köre is, a rendezvény teljes ideje alatt Budapest több helyszínén kapcsolódhatunk a divatszakma vérkeringéséhez. Ezeken az eseményeken például úgy is megszólítják a Z generációt, hogy az UNREALINDUSTRY a hétvégi napokon pop-up store-ja mellett zenés programot is kínál a fiataloknak.

Címkék

Elérhetőségek