Keresés EN

Ez is érdekelheti

Shopping Hírek

Márciusban PetSa bolhapiac néven nyit újra az egykori PeCsa bolhapiac

Március 16-án Ferencvárosban, a Soroksári úton nyit újra a piaclegenda, ami hétről hétre várja majd a budapestieket.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

Shopping

Bogaras, csillogós, szőrmés és nagyon párducos! – Megnyitott a LoveChild Vintage a Hajós utcában

Kertész Violetta igazi kincskereső (és -találó), hivatalosan 2010 óta csinálja a „bogaras kisbolt” márkáját, a LoveBug Vintage-et, és most egy újabb mérföldkőhöz ért. A budai művészlakás-boltocska mellett szűk egy hónap alatt kialakították a pesti főhadiszállást is, LoveChild Vintage néven. Cigány népdalkönyv, tetoválásgrafikával ellátott tarot-kártya, Szécsi Pál-hanglemez, irizáló retró görkori és csodás selyemsálak lelőhelye ez, de ha a jelenlegi árukészletet kéne felsorolni, beletörne a bicskánk. Igazából lehet, hogy van bicska is. Mondjuk, Frida Kahlo-s vagy plüssborítású.

Aki csak egy picit is szereti a kacatokat, a régit, a nosztalgikusat vagy éppen a régen sosem birtokolt, de felnőttként is annyira vágyott dolgokat, annak könnyen ellágyul a szíve egy patinás fűszertartó, egy Madonna-hajgumi, egy 80-as évekből megmaradt, szép állapotú Barbie baba láttán. Szeret ócskapiacozni, a neten szaglászni limitált kiadású sneakerek után, együtteses pólót hordani és úgy gondolkodni, hogy ami másnak lom és szemét, az neki akár felbecsülhetetlen kincs is lehet. 

Eleve nagyon szeretem a másodkézből (vagy ki tudja, hányadik kézből) beszerzett holmikat, nemcsak a fenntarthatóbb jelen és jövő miatt, hanem a történetek, vagy ha nagyon spirituális módon fogalmaznék, akkor az energetikai lenyomat miatt is. Lehet egy gyűrűben, könyvben, brossban, bármiben csupa öröm és jó érzés. Mert valaki szeretettel viselte, óvta, tartotta a polcán. Ezt egyszerűen tudni vélem, sejtem, és ez már elég is ahhoz, hogy jól érezzem magam benne, vele.

Kertész Violetta fekete öves kincskereső, -találó, aki már azelőtt imádta a second hand világot és a turkálók hangulatát, mielőtt ez trendivé vált. 

Kertész Violetta fekete öves kincskereső, -találó, aki már azelőtt imádta a second hand világot és a turkálók hangulatát, mielőtt ez trendivé vált. 

A 90-es években volt tinédzser, amikor kevesebb esély jutott az egyedibb öltözködésre, az efféle önkifejezésre. Azért akiben megvolt az érzék, a finesz, a törekvés, az meg tudott jelenni egészen extrán is. Violetta is párducos kiegészítőkben, színes Martens bakancsokban járta a budapesti utcákat, sokféle forrásból beszerezve az egyedit, a mást. Volt, aki gratulált az outfitekhez és a bátorsághoz, kérdezősködött a hacukák beszerzési helyéről, mások csak meresztgették a szemüket, hogy így is lehet? Lehet hát, ő pedig tetőtől talpig képviselte a saját kis stílusát, és teszi ezt mindmáig. 

Tanult kommunikációt, divattervezést, dolgozott stylistként is, de mindig ott motoszkált benne, hogy mégis valami saját produktummal kéne előállni, amiben egyesítheti mindazt, amit szeret, amihez érzéke van. Először jött a webshop, kis költségvetéssel, apró lépésekkel. Nagy volt a siker, és sokan szerették volna testközelből is megnézni a válogatott szépségeket, az izgalmas ruhákat, kiegészítőket, így Violetta művész édesanyja Margit körúti műteremlakását lakta be a rengeteg kinccsel: először csak egy szobát, majd az egész lakást! Kezdődött mindez netes bejelentkezéssel, mára pedig már rendes nyitvatartással, csak éppen utcafronti kirakat és reklám nélkül megy. Rengeteg a törzsvásárló, és az olyan is, aki csak egy vicces felvarróért vagy fesztiválszezonban valami bohémabb napszemüvegért ugrik be. Szeretik a LoveBugot, hogyne szeretnék, tényleg kedves és szívhez szól a sok csecsebecsével

Most pedig megérkezett a pesti LoveChild is, 

Most pedig megérkezett a pesti LoveChild is, 

egyenesen a Hajós utcába, ami napról napra egyre jobb hely lesz a sok étteremmel, ételbárral, fiatalos kezdeményezéssel. Az üzlet már kintről is hívogató, kis szőnyeg, nyári styling vár és állítja meg az érdeklődőket. Mi lehet odabent? 

Nehéz lenne leírnom, erre szokták mondani, hogy rája, csája meg a szomszéd mája”, de a német katonákat is emlegetik a kontextusban. Viccen kívül, minden van: saját készítésű farmerdzsekik, agaras nippek, könyv a Queenről, kazetta Madonnától, rengeteg divatékszer, mintás selyemsálak, őrült napgépek  mind eladásra szánva. Illetve olyan dekoráció és enteriőr, ami egy erre fogékony embernek maga a mámor. A felújított Casino felirat, a purhabbal készült TikTok-tükör, a próbafülke meleg és szép fényei, a szőnyegek  mindenben meglátni a múltat vagy éppen a jelen szépségét. 

Eleve nem olyan ide belépni, mint egy boltba, kis önálló galaxis ez, jó hangulattal, sok nevetéssel. Mert ki ne mosolyogna meg egy lila szőrrel keretezett szemüveget vagy egy német pornómagazinból kivágott kisképpel készült kulcstartót? Na ugye!

A helyszín miatt evidens, hogy több a turista, a nálunk élő külföldi, ők eleve sokkal nyitottabban állnak a másodkezes vagy éppen különlegesebb cuccokhoz. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki éppen utazik, vakáción van, sokkal hamarabb lepi meg magát egy kis aprósággal, mint egy átlagos hétköznapon. 

Violetta szerint is van egy felfokozottabb, örömteli hangulat, gondolkodásmód, amivel belépnek ide a messziről érkezők. Ezt pedig igyekeznek fenntartani a rengeteg izgalmas portékával, melyekből hétről hétre csak több és több jön, válogatottan, szívvel szortírozva.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Márciusi kiskertpiac

Múlik a tél, kezdetét veszi a tavasz, és a Kiskertpiac beköltözik a belvárosba, az Anker közbe. Március 10-én, vasárnap virágok, növények, termelők és dizájn kiállítók termékeivel, a csupa növényes MADHOUSE igazán kizöldül majd, és ha arra járnánk, biztosan nem távozunk üres kézzel.

Shopping

Women's Day Pop-up

Nők napja alkalmából a Berberben három női vállalkozót hívtak meg, egy laza szombati pop-up vásárra. A szokásos szőnyegdózis mellett csodás kerámiák, ékszerek, etikusan készült ruhák és kiegészítők közül válogathatunk március 9-én, a DE_Ceramics, Kafi Folk és Málna Jewellery jóvoltából.

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Neked ajánlott

A