Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Nemsokára virágokból megformált mini-Budapestet találhatunk a Margitszigeten

Budapest 150. születésnapja alkalmából megújítják a Margitsziget déli végén található Centenáriumi emlékmű körüli ágyást.

A munka már megkezdődött, a termesztőtelepen 30-féle, saját nevelésű egynyári növény várja a jövő heti kiültetést. A projekt érdekessége, hogy az ágyás Budapest térképét formázza, a kockakövekből kirakott „Dunán” pedig végig is sétálhatunk.

Három szín szimbolizálja Budát, Pestet és Óbudát, 

Három szín szimbolizálja Budát, Pestet és Óbudát, 

a 150 éve Budapestté egyesült városrészeket. Buda sárgáját többek között kúpvirág és bársonyvirág adja. Óbuda kék ágyásába lisztes zsályát, verbénát és petúniát is ültettek, Pestet pedig piros virágú növényekből alakítják ki, például rézvirágokból és kakastaréjokból. Az ültetés két héten belül elkészül.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A