Keresés EN

budapest

Újabb híres nőkről neveznek el közterületeket a II. kerületben

A Szabó Magda sétány, a Psota Irén utca, a Komlós Juci köz és a Solt Ottilia tér után a II. kerület újabb híres és tiszteletre méltó nőkről, például Nemes Nagy Ágnesről nevezett el közterületeket.

Újabb négy, eddig névtelen közterületet neveznek el nőkről a II. kerületben. A Kossuth-díjas magyar költő, műfordító, esszéíró és pedagógus Nemes Nagy Ágnesről egy korzót neveznek el, ami a Vízivárosban található, és két egymásba nyíló közterületből alakították ki. Karig Sára 1944 tavaszától a Svéd Vöröskereszttel együttműködve mentett meg nagyon sok zsidó gyereket, illetve magyar katonaszökevényeket meg angol hadifoglyokat is. Ő egy közt kapott a Rózsadombon. Pikler Emmi gyermekorvos volt, az egészséges csecsemő és kisgyermek fejlődésének, valamint nevelésének egyik első szakembere, akiről a Cseppkő és a Zöldkő utca közti kis parkos részt nevezték el. Végül a zongoraművész Pásztory Ditta, Bartók Béla második felesége volt a negyedik névadó, akiről a Csalán út 3. és a Vöröstorony utca 10. között húzódó lépcsősort nevezték el. Az elnevezések még nem teljesen hivatalosak, a Fővárosi Önkormányzatnak is rá kell bólintania, de úgy sejtjük, nem lesz kerékkötője a dolognak.

Forrás: Őrsi Gergely Facebook-oldala

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Neked ajánlott

A