Az idén 26 éves Bomo Art Csendélet dáliákkal című grafikája a németalföldi virágcsendéletek világát idézi. A sötét háttér előtt ragyogó színes virágcsokrok, gyümölcsök és játékosan tekergő indák csomagolópapírokon, naplókon, fotóalbumokon kelnek életre.

A Bomo Art már 26 éve viszi tovább a kézműves papíráruk legszebb hagyományait, 1997 óta örvendeztet meg bennünket elegáns, békebeli hangulatot árasztó noteszekkel, füzetekkel, papíráruval. Legújabb dizájnjukon dáliák, rézvirágok, árvácskák, fürtös gyöngyikék, a tavaszi és a nyári időszak legszebb virágai jelennek meg, amelyeket bogyók és gyümölcsök kíséretében, csokorba rendezve láthatunk. A bájos németalföldi csendéletek világát idéző grafika apró részleteiben, a bársonyos szirmok és a vidáman kunkorodó indák látványában könnyű percekre elveszni, a sötét háttér pedig még jobban kiemeli a telt színek ragyogását.

A Bomo Art botanikus motívumainak sorába illeszkedő, kissé sejtelmes hangulatú mintával borított csomagolópapírt, különböző méretű félbőr- és vászonkötésű naplókat, rajzkönyveket, fotóalbumokat és dobozokat már megtalálhatjuk az üzletekben, a webshop segítségével pedig megalkothatjuk saját, egyedi darabunkat is. A Csendélet dáliákkal hamarosan kollekcióvá bővül, eddig két képeslappal, bélelt borítékkal és könyvjelzővel egészült ki, nemsokára pedig még több tárgyon láthatjuk viszont a dizájnt.

A színes virágözön a méhek, darazsak és más beporzók védelmét is eszünkbe juttathatja, amihez magunk is hozzájárulhatunk, ráadásul igen kellemesen: elég, ha ablakunkba vagy balkonunkra néhány tő virágot ültetünk. Ha most, az elsők között vásárolunk az új kollekcióból, a grafikán szereplő virágok magjából álló csomagot is kapunk a Bomo Art és a Virágos Pagony együttműködésének köszönhetően. A fóti kertészetben, a Somlyó hegy lábánál már generációkra visszatekintő szakértelemmel termesztik a magyar virágpiacon különlegesnek számító növényfajokat. A magválogatás segítségével pedig nemcsak füzeteinken, dobozainkon, hanem a valóságban is gyönyörködhetünk a csodás növényekben.

A fotókon szereplő virágcsokrot Katja Schläfli, az Arioso tulajdonosa készítette.

Címkék