Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró

Még nagyobb fagyihatalom lett a Bartók Béla út – Megnyitott a Mikrokosmos

A Bartókon eddig sem volt hiány finom ízekből, de igazi fagyinagyhatalommá a most nyitott Mikrokosmos segítségével vált. A gellérthegyi Füge bolt és kávézó tulajdonosainak új fagyizójában mennyei a mangó, üdítően savanykás a málna, háromféle formában kérhetünk pisztáciát, és cukormentes fagyik is vannak.

Erős nyári fagyishármas erősíti egymást a Bartókon, ugyanis a Kő fagyi? mennyei szezonális bodzafagyijának a közvetlen szomszédságában, nem messze a Fragola ikonikus krémpisztáciájától újabb erős versenyző, a gellérthegyi Füge bolt és kávézó nyitotta meg a jéghideg édességgel teli pultját, Mikrokosmos néven.

A Füge már eddig is nagy kedvencünk volt, a forgalmas, felújítás alatt lévő Citadella környéki rész után valóságos felüdülés betérni a kis, családias hangulatú kertbe, ahol már hét éve működnek. Egész évben finomságokkal kényeztetnek, telente meleg italok, nyaranta pedig általuk főzött fagyi is színesíti a kínálatot, mindkettővel érdemes elsétálni a közeli Filozófusok kertjébe és gyönyörködni a kilátásban, miközben az édes falatokat és kortyokat élvezzük.

A Fügét működtető család azonban most vett egy mély levegőt, és megnyitotta második üzletét, egy fagyizót. A helyszín pedig nem volt kérdés, hiszen ezer szállal kötődnek a környékhez, errefelé is laknak, 

a név ötletét pedig egy Bartók-darab, a Mikrokozmosz adta, amit a család egyik gyermeke nemrégiben tanult zongorázni a közeli zeneiskolában. 

a név ötletét pedig egy Bartók-darab, a Mikrokozmosz adta, amit a család egyik gyermeke nemrégiben tanult zongorázni a közeli zeneiskolában. 

A fagyik ezúttal is helyben készülnek, vannak cukormentes változatok is, összesen 24 típus közül választhatunk (500 Ft/gombóc, pisztácia, pisztáciacremino és cukormentes ízek 650 Ft/gombóc). Az állandó kínálatban a gyümölcsfagyik, a sajttorta és a csokis ízek szerepelnek. Ezenkívül olyan szezonális különlegességek is akadnak, mint a bodzás limonádé, hamarosan pedig meglepetés signature-íz is várható. 

Külön öröm, hogy pisztáciából, ami nekünk bármilyen formában jöhet, háromféle is van:

Külön öröm, hogy pisztáciából, ami nekünk bármilyen formában jöhet, háromféle is van:

hagyományos, egy árnyalatnyi sóval, pisztáciacremino, némi fehér csokival és mogyoróval, illetve egy ricottás változat. Ha akarjuk, hármas gombóckombinációban is halmozhatjuk a pisztáciás élvezeteket. Az üdítő mangó és málna mellett fajsúlyosabb, csokis-krémes ízeket és olyan különlegességeket is találunk, mint az amarenaborhab vagy a nagyon finom mandulás narancs.

Aki pedig aggódna a lokális fagyidömping miatt a Bartókon, az ne tegye: a színes-ízes édeséggel teli fagyispultok egymás társaságában még csábítóbbak, lehetetlen megállni, hogy az egyik után ne kezdjünk azonnal válogatni a másikból is. A nyár rövid, ne álljunk ellen a kísértésnek, irány a Bartók és a Mikrokosmos.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Gasztró Szponzorált

Új helyet nyitott a közönségkedvenc ázsiai – A padthai wokbart már a Hegyvidéken is megtaláljuk

Megnyitott a padthai új egysége a Hegyvidéken, a MoM Sportban, így az ázsiai ízek rajongói nem maradnak finom falatok nélkül a környéken.

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Neked ajánlott

A