A Vállfa Projekt célja az etikus és fenntartható divat népszerűsítése, ami eddig elsősorban ruhacseréik, valamint az azokhoz kapcsolódó workshopok és beszélgetések segítségével valósult meg. Június 10-én, a Vállfa Feszten ezúttal alternatív divatshow-val és ehhez kapcsolódó programokkal várják az érdeklődőket.

Az Európai Szolidaritási Testület pályázati programjának segítségével, a 8. kerületi, fiataloknak szóló közösségi tér, a Lehetőségek terében szervezésében  megvalósuló Vállfa Projekt már egy éve népszerűsíti az etikus és fenntartható divatot. Minden évszakhoz igazítva szerveztek ingyenes ruhacseréket, melyekhez workshopok és beszélgetések kapcsolódtak. A projekt részeként, a józsefvárosi Molnár Ferenc téren június 10-én Vállfa Feszt címmel alternatív divatshow-t rendeznek, ahol a fenntarthatóság mellett a divat konceptuális, (kritikai) üzenethordozó szerepe is fontos szerepet kap. 

Az eseményen meghívott tervezők, illetve a Vállfa Feszthez kapcsolódó, fenntartható és konceptuális ruhadarabok tervezésére kiírt pályázat nyerteseinek és különdíjasainak alkotásai is megjelennek. A 60 pályamunkából a divatszakmát és a szervezőket képviselő zsűri – Csalár Bence, Dömötör Dominika, Gnyálin Anita, Oltai Kata, Szabó Dóra – választotta ki a legjobbakat. Az esemény moderátorai Oltai Kata művészettörténész és Bauer Petra, a Vállfa Projekt önkéntese, pszichológia szakos hallgató lesznek. A divatshow-n olyan brandek alkotásai vonulnak fel, mint például a Kids of the Diaspora vagy a Dezső, de válogatást láthatunk a Terike from Budapest portál tervezőinek munkáiból is. Szintén izgalmas programnak ígérkezik a Baltazár Színház bemutatója, ahol a Baltazáréji álom fantasztikus világát megidéző jelmezek vonulnak fel, amelyeket az underground magyar képzőművész és divattervező, Király Tamás készített a társulat 2011-ben debütált darabja számára.

További infók, részletes program itt

Címkék