Budapesten számos remek kis utcát találunk, ahová belépve egy teljesen más világba csöppenünk. Nekünk az egyik kedvencünk a Kálvin teret az Egyetem térrel összekötő Kecskeméti utca, ahol mindig úgy érezzük, mintha egy mediterrán szigetre érkeztünk volna a városi forgatag közepén. Tavasszal ráadásul zöldbe borul és kivirágzik az utca, a teraszok pedig megtelnek élettel. Egy kellemes, napsütéses májusi délután ellátogattunk a Doppio Kitchenbe, ahol a hamisítatlan olasz ízek tényleg Itáliába varázsoltak minket.

Olasz törzshely a belváros szívében

Télen már jártunk a Kecskeméti utcában, akkor a Doppio Cocktail & Wine Bart néztük meg, ahol a gasztronómiai élmények mentén nemcsak Itáliában kalandoztunk, de belekóstoltunk a francia pezsgők, a spanyol cavák, a natúr pét-natok, a különleges hazai és olasz borok, valamint a signature koktélok világába, mindezt mediterrán módon, laza eleganciával. 

A koktélbár mellett találjuk közvetlenül a Doppio Kitchent, mely az utcában egyedül van jelen olasz vendéglátóhelyként, és mi sem bizonyítja jobban, hogy mekkora igény van rá, hogy rendszeresek a törzsvendégek, de még a külföldi látogatók is többször visszatérnek ide budapesti tartózkodásuk alatt.

Mindezt Baksa Diána mesélte nekünk, aki a Doppio szíve és lelke, tulajdonosként és ügyvezetőként Nickelsz Gábor üzletvezetővel együtt komoly szakmai tapasztalattal és hatalmas lelkesedéssel vezeti az éttermet és a bár együttesét. 

A két hely pedig abszolút átjárható, sőt! Ha új élményeket keresünk Budapesten, akkor a Doppióban összeköthetjük a vacsorát egy kellemes iszogatással vagy a pizzázázás után még beülhetünk borozni a bárba.

A két hely pedig abszolút átjárható, sőt! Ha új élményeket keresünk Budapesten, akkor a Doppióban összeköthetjük a vacsorát egy kellemes iszogatással vagy a pizzázázás után még beülhetünk borozni a bárba.

Olasz varázslat a Kecskeméti utcában

A Doppio Kitchenben pedig nemcsak a hangulatos enteriőr és a hatalmas utcafronti terasz adja meg a mediterrán hangulatot, de az étlapon is mindent megtalálunk, ami olasz. 

Dia rajong Itáliáért, folyékonyan beszéli a nyelvet és sok tapasztalatot szerzett kint, ez pedig garancia arra, hogy az étlap és az ételek is Olaszországig repítenek minket.

Dia rajong Itáliáért, folyékonyan beszéli a nyelvet és sok tapasztalatot szerzett kint, ez pedig garancia arra, hogy az étlap és az ételek is Olaszországig repítenek minket.

Az előételek közül nem hiányozhatnak az olyan klasszikusok, mint a különböző feltéttel érkező bruschetták, de a Paté fatto in Casát is érdemes megkóstolni, a mascarponés, ricottás kéksajtos kence, a padlizsánkrém valamint az aszalt paradicsomos pikáns szalámikrém friss zöldséghasábokkal érkezik, és a Doppio ikonikus focacciajának köszönhetően érnek össze igazán az ízek.

A klasszikus saláták és a hagyományos olasz levesek után mindenképp kóstoljuk meg a házi tésztákat is. A frissen készült spagettik pennék és tagliatellék között megtaláljuk a klasszikus olasz kedvenceket, mint a bolognai, az arrabiata vagy a carbonara, de olyan fogásokkal is érdemes kísérletezni, mint a Tagliatelle con Funghi alla Crema, a tejszínes, fokhagymás gombás tészta vagy a Tagliatelle con Lombo Corto e Funghi di bosco, a hátszínnel, champion- és laskagombával érkező tésztakülönlegesség. 

A töltött tészták is nagy szerepet kapnak az étlapon, mi a kiváló ricottával és spenóttal töltött zöld mezzelune tésztát kóstoltuk, ami nem mellesleg vega fogás, de a húsmentesen étkezők számos opciót találnak még ezenkívül az étlapon.

Közel 20 fajta pizza kapott helyet az étlapon, a roppanós szélű, belül puha és feltétekben gazdag vékonytésztás pizzák a nápolyi irányra hajaznak, ráadásul a látványkonyhában a szemünk előtt készülnek, így garantált, hogy már az illatoktól megéhezünk, amint belépünk a Doppióba. Mi egy rukkolás pizzát kóstoltunk, amit egy kiváló kraftsörrel kísértünk, de természetesen az olasz és hazai borok is remek kísérői a mediterrán ételeknek.

Érdemes a séf ajánlatát is böngészni, ami rendszeresen megújul, így a törzsvendégek is mindig találnak valami újat az étlapon, de ha először járunk a Doppióba, akkor is nehéz lesz megállni, hogy egy-egy fogást ne onnan válasszunk ki. Mi a sous vide sertésoldalast kóstoltuk meg, mely rozmaringos burgonyával és giardinera savanyúsággal érkezett, de a kecskesajtos salátát sem ajánlott kihagyni.

A napsütéses teraszos lakomára pedig a remek limonádék, a finom borok és a kiváló desszertek tették fel a koronát, a klasszikus olasz tiramisu vagy a belül omlós, kívül roppanós túrógombóc kihagyhatatlan.

Tehát ha egy könnyed olasz ebédre ugornánk ki a Kecskeméti utcába, párunkkal romantikáznánk a finom falatok és egy üveg kiváló bor társaságában vagy barátokkal, barátnőkkel ülnénk ki a teraszra koktélozni, akkor irány a Doppio, és ha már ott vagyunk, akkor használjuk ki a bár remek pezsgő és borkínálatát is!

Címkék

Elérhetőségek

Doppio Kitchen 1053 Budapest, Kecskeméti u. 8. Facebook-oldal