A Kolosy tér és környéke tele van remek gasztrohelyekkel, azonban ha egy igazán autentikus pho levest, yaki udont vagy bún tésztát szeretnénk enni, akkor az ázsiai ízek világában utazó Miss Saigonban a helyünk. Az étterem ázsiai szakácsa a legfrissebb és legfinomabb összetevőket használja a főzéshez, így minden étel hagyományos, ugyanakkor egyedi ízvilágban készül el. Azonban nemcsak az ízek miatt térünk be szívesen a Miss Saigonba, de a vidám és barátságos belső tér, a kellemes zene és az igazi ázsiai hangulat is arra csábít, hogy itt ebédeljünk vagy vacsorázzunk.

A Miss Saigonba érdemes éhesen érkezni, ugyanis hatalmas és látványos fogások várnak ránk az ázsiai konyha legjavából. Az étlap változatos és izgalmas ételeket kínál, legyen szó a vietnami, a kínai vagy a thai konyháról. Az előételek között találunk tavaszi és nyári tekercseket, de kérhetünk gőzgombócot, gyozát vagy tempura rákot

Az étterem egyik különlegessége, hogy mivel a szakács rajong a libamájért, ezért több ázsiai fogásba is belecsempészte a tradicionális magyar ínyencséget, és milyen jól tette! 

Az étterem egyik különlegessége, hogy mivel a szakács rajong a libamájért, ezért több ázsiai fogásba is belecsempészte a tradicionális magyar ínyencséget, és milyen jól tette! 

Mi például a nyári tekercset kóstoltuk meg libamájjal, és nem bántuk meg. A tekercsek és a tészták pedig különböző töltelékekkel érkeznek, és természetesen vegán opció is rendelkezésünkre áll.

Ha szeretnénk egy igazán tartalmas és remek pho levest enni, akkor M-es és L-es méretben is kikérhetjük. Grillezett marhahátszínnel, csirkével, marhahússal vagy rákgombóccal érkeznek a fogások, de itt is gondoltak a húsmentesen étkezőkre, így zöldségekkel és tofuval is kérhetjük az ázsiai levest.

A főételek közül nyolc kategóriából választhatunk: kóstolhatunk pirított rizst zöldségekkel, yaki udont, curryt kókusztejjel, zöldségekkel és jázminrizzsel, sült tésztát, bún tésztát salátával és házi szósszal, pad thait, valamint wokban készült zöldségeket sima vagy chilis, citromfüves, zöldséges jázminrizzsel. 

Ha sikerült kiválasztanunk, hogy éppen melyik ázsiai fogáshoz van kedvünk, akkor elkezdhetünk hozzá feltéteket válogatni, bármelyik főételt kérhetjük csirkével, marhával, garnélával, ropogós csirkecombbal, sült kacsával vagy tofuval. 

Mi nagyon ajánljuk, hogy a bún tésztát vagy a pad thait próbáljátok ki libamájjal, igazán nyerő párosítás.

Mi nagyon ajánljuk, hogy a bún tésztát vagy a pad thait próbáljátok ki libamájjal, igazán nyerő párosítás.

Az édesszájúak sem fognak csalódni, a Miss Saigonban megtaláljuk a klasszikus sült banánt, szuper fagylaltgombócokkal, de kísérletezhetünk a sült ananásszal is. 

Mi a tápiókapudingot szerettük a legjobban, de a vegyes mochi is egy jó választás, ha valaki igazán édes lezárást szeretne. 

Mi a tápiókapudingot szerettük a legjobban, de a vegyes mochi is egy jó választás, ha valaki igazán édes lezárást szeretne. 

Ha szeretnénk elkápráztatni a vacsorapartnerünket, akkor egy hatalmas és nagyon zamatos mangó-, kókusz- vagy eperturmixot is kikérhetünk, de italok közül érdemes megkóstolni az ázsiai üdítőket vagy az Asahi japán sört.

A Miss Saigon étterem remek fogásait pedig otthonunkban is élvezhetjük, a futárok gyorsan és megbízhatóan szállítják ki az ételeket. De azért egyszer (vagy inkább többször) érdemes személyesen is ellátogatni az étterembe, mely tökéletes választás lehet baráti vagy családi találkozókhoz, de akár randevúkhoz is, hiszen a színes, barátságos és hívogató enteriőrben garantáltan kellemesen fogjuk érezni magunkat.

Ha a környéken dolgozunk, akkor is érdemes ellátogatni a Miss Saigonba, ugyanis az ebédmenü igazi ínyencségeket kínál kiváló ár-érték arányban. Az étterem minden nap nyitva áll, és a vendégeket a mindig barátságos és mosolygós személyzet, valamint a tulajdonos és kiskutyája várja, akik segítenek kiválasztani az ízlésünkhöz és hangulatunkhoz leginkább passzoló fogásokat.

Összességében a Miss Saigon szuper gasztroélményeket kínál Buda egyik központi helyén, ahol változatos és autentikus ázsiai fogásokat kóstolhatunk meg. A sokszínű étlap, a barátságos személyzet és a hangulatosan kialakított belső tér mind azt bizonyítják, hogy az étterem megér egy látogatást.

Címkék

Elérhetőségek

Miss Saigon 1037 Budapest, Szépvölgyi út 7. Facebook-oldal Weboldal