Nagy kedvenc szezonális programunk a Monori Center Chinatown Teraszának délutáni, esti látogatása. Evés-ivás, nagy beszélgetések, kultúrsokk és autentikus érzés fog el náluk. Május 1-jén nyitnak hivatalosan, de már a mostani hétvégén is el lehet látogatni hozzájuk, mert berobbantják a 2023-as szezont.

Minden évben epedve várjuk a posztot, hogy nyisson ki végre a Chinatown Terasz, ahol az ázsiai gasztronómiára nyitott felfedezőként kóstolgatunk. Ugrottunk már be egy gyors levesre, de ragadtunk már itt zárásig is, kikérve az utolsó adag sertésfülsalátát és a még hideg Tsingtao söröket. Egyszerűen semmihez sem fogható a hangulat és a választék, ami évről évre csak fejlődött és bővült. A tavalyi felhozatalról egy nagy összefoglaló-kóstolós cikket készítettünk, ami magunknak is jó mankó volt a szezonban, de idén is ki fogjuk válogatni a legnagyobb kedvenceinket. 

A közelmúltban jelent meg Pesten innen, Budán túl podcastadásunk is, amiben sok szó esik a X. és a VIII. kerület ázsiai kereskedelmi és gasztronómiai illetőségű területeiről, köztük a Monori Centerről is. Nem győzzük ajánlani a környéket, akár bevásárlásról van szó, egzotikusabb hozzávalók kapcsán, akár klasszikus éttermezésről vagy a nyári szezon gasztroélményéről, amit a Chinatown Terasz jóvoltából tapasztalhatunk meg. 

Bár hivatalosan május 1-jén 17:00-kor lesz a nyitás, már 28-án, 29-én, 30-án (tehát a hétfőt megelőző hétvégén) is ellátogathatunk hozzájuk, a próbanyitás időszakára. Felhívják a figyelmet, hogy lesznek standok, melyek hamarabb bezárnak majd ezeken a napokon, illetve a készlet is korlátozott, hiszen ez egy nyitó előtti nyitó azoknak, akik már tavaly szeptember óta visszavágynak. 

 

 

Címkék