Ha olyan étteremet keresünk, ahol az ételek teljes mértékben glutén- és laktózmentesek, akkor a Kata Restaurant a tökéletes választás, ahol azonnal magával ragad minket a modern, de mégis barátságos hangulat. A tavasz beköszöntével a Hajós utca nyüzsgését a kellemes koktélok és gin-tonikok társaságában a teraszról is élvezhetjük. Az étterem pompás fogásaiban pedig nemcsak a mentes étkezés követői fogják örömüket lelni, de bárki, aki szeretne egy pazar ebédet vagy vacsorát elkölteni a pezsgő belvárosban.

Egyre többen küzdünk valamilyen ételintoleranciával, ezért sokan gondban vagyunk, amikor arról van szó, hogy a családdal, barátokkal vagy akár párunkkal szeretnénk ellátogatnni egy étterembe. A gluténmentes étkezés ráadásul extra figyelmet igényel, így minden olyan helyet nagy örömmel üdvözlünk, ahol erre kifejezett figyelmet fordítanak. 

A Kata Restaurant a belváros szívében, a mindig pezsgő VI. kerületi Hajós utcában helyezkedik el, ahol az étterem tulajdonosai minden részletre odafigyeltek, hogy a vendégek remekül érezhessék magukat. Az étlap rendkívül változatos, és számos különleges, ízletes fogást kínál, főleg a hagyományos magyar ételek kreatívan újragondolt változataival találkozhatunk, de olaszos tészták és szaftos hamburgerek közül is választhatunk.

A Kata Restaurant célja, hogy a vendégeknek igazi ízélményt nyújtson, miközben figyelembe veszi a különböző ételintoleranciákat. Az étterem teljes mértékben glutén- és laktózmentes, de azt ki kell emelni, hogy nem egy „mindenmentes” helyről van szó, ugyanis teljesen vegán, cukormentes és tejmentes ételek nem találhatóak az étlapon. Viszont a Kata Restaurant garantálni tudja a teljes glutén- és laktózmentességet, így 

a cöliákiások is bátran étkezhetnek itt, hiszen semmilyen élelmiszer nem tartalmaz olyan összetevőt vagy keresztszennyeződést, amely problémát okozhatna számukra.

a cöliákiások is bátran étkezhetnek itt, hiszen semmilyen élelmiszer nem tartalmaz olyan összetevőt vagy keresztszennyeződést, amely problémát okozhatna számukra.

Az étlap évente kétszer, télen és nyáron változik, de rendszeresen megújul a séf ajánlata is, így mindig kipróbálhatunk valami újat. Az ételek nemcsak egészségesek és finomak, de a prezentálásuk is igazán különleges: a szakácsok nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a fogások szemet gyönyörködtetőek legyenek, így a vendégeknek igazi gasztronómiai élményben lehet részük.

Az étlapon megtalálhatóak az olyan klasszikusok, mint a gulyás vagy a nyírségi gombócleves, emellett vannak olyan ínyencfogások, mint a vöröstonhal-steak vagy a rump steak, de választhatunk a kiváló olasz tészták és hamburgerek közül is. Az édesszájúak sem fognak csalódni, mivel az étlapon olyan különleges desszertek szerepelnek, mint az angol krémes brownie vagy az időszakosan változó séf ajánlatai között található desszertköltemények.

Az ételek mellett pedig a koktélok is különlegesek, 90%-ban gluténmentes alapanyagokból készülnek, de a tavasz slágeritala, a különböző ízesítésű gin-tonik kínálat sem maradhat el az itallapról.

A Kata Restaurant-ban nem csak vacsorázni lehet, hanem hétköznap ebédmenü is elérhető a vendégek számára. Az étterem kiváló választás céges rendezvényekre, esküvőkre vagy akár egy baráti összejövetelre is. A konyha bármilyen igényt kielégít, így ha valaki olyan étrendet követ, ami a glutén- és laktózmentességen kívül más speciális igényeket is követel, azt is figyelembe veszik.

Összességében a Kata Restaurant különleges színfolt Budapest gasztronómiai palettáján. Egyedi, ám mégis letisztult ételeik, különleges italválasztékuk, vendégszeretetük és rugalmasságuk egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy a vendégek számára felejthetetlen gasztroélményeket nyújtsanak. 

Címkék