Keresés EN

shopping

Ezek Budapest legizgalmasabb prémium lakberendezési üzletei

Szerencsére sok a jó lakberendezési üzlet Budapesten, manapság már módunkban áll bármilyen stílusban ízlésesen berendezni az otthonunkat – pénztárcától függetlenül. Ebben a gyűjtésben azonban most azokat az üzleteket emeltük ki, amelyek árfekvésben valahol középtájékon helyezkednek el, és ahol az az érzés kerít minket a hatalmába, mintha a küszöböt átlépve Alice-ként Lakberendezésországba csöppentünk volna.

Bár az alábbi üzletek stílusban mást és mást kultiválnak, több közös is van bennük. Egyrészt a minőségre való törekvés, hogy sok esetben világhírű prémiumbrandek termékeit forgalmazzák akár egyedüliként Magyarországon – és az igényes kivitelezés bizony az árcímkén is nyomot hagy, mégsem esnek a megfizethetetlen kategóriába. Nem H&M Home- vagy Butlers-szint ugyan egyik sem, de ha nagyon szeretne valamit a földi halandó, nem egy élet munkája összespórolni a rávalót. És még egy dolog egyforma bennük: az érzés, ami elfog, amikor belépünk az üzletbe. A temérdek gyönyörű és izgalmas áru, amik olyan változatosságban veszik körbe az embert, hogy azt érzi, muszáj innen valamit hazavinnie, még ha a 23. felesleges díszpárnát a kanapéra, akkor is.

Home of Solinfo

A pesti belváros közepén bújik meg a 400 négyzetméteres lelőhely, amelyet a skandináv lakberendezési márkáknak dedikáltak. Összesen közel 50 márka legújabb darabjai vagy épp nagy klasszikusai várják az északi dizájn szerelmeseit. Tökéletes ajándéklelőhely, de arra is príma, ha az ember leginkább csak magát jutalmazná valamilyen kis aprósággal, a Vitra fafiguráival vagy a Lucie Kaas sztárokat imitáló kokeshi babáival. Ferm Living, House Doctor, Normann Copenhagen, Bloomingville, hogy csak a legismertebb gyártókat soroljuk. Különlegességük, hogy ami a webshopjukon fent van, az az üzletbe beszaladva azonnal meg is vehető, vagy megrendelhető online – várakozási idő nélkül, ami nem általános idehaza ebben a szegmensben.

Hephaistos

Nincs rá jobb szó: a díszpárnamennyország. Az üzlet a brit Designers Guild tapéta-, lakástextil- és díszpárnagyártó kizárólagos magyar forgalmazója. A világhírű Tricia Guild alapította brand legfontosabb jellemzői a színek és a minták, a (hímzett) selyem és a flokkolt bársonyhuzatok, amelyeket akár neves tervezők is kreálhattak, mint Christian Lacroix vagy William Yeoward. De kizárólag itt kapható a Voluspa vagy az Ortigia Sicilia megannyi kifinomultan kinéző és illatozó gyertyája is. Továbbá érdemes benézni a keleti stílusú, mesés, színes porcelántárgyak, valamint az olyan csemegék miatt is, amilyenek a Thibaut, a Ralph Lauren Home vagy a Cole & Son tapétái.

KARE Design

A német lakberendezési világmárkának szigorúan véve nem Budapest közigazgatási határain belül van az egyetlen magyar márkaüzlete, hanem a törökbálinti MaxCity Bevásárlóközpontban, mégis idekívánkozik, hiszen a város vonzáskörzetében van, jelenleg is KARE Budapest a neve. A sokszor provokatív és szexi vagy éppen humoros, de minden esetben stilárisan változatos kollekciók nem egy fajta vásárlóhoz akarnak szólni. Amikor az ember először lép az üzletbe, szinte sokkolva van vizuálisan, olyan izgalmasak az enteriőrrészletek kialakításai és maguk a darabok is. A nagy alapterületen járkálva csak kapkodjuk a fejünket a látványos bútorok és formabontó kiegészítők között, nem beszélve a különleges mennyezeti, álló- és asztalilámpa-kollekcióról. Itt egyszerűen nem fogjuk tudni megállni, hogy akár csak egy bögrét vagy perselyt ne hozzunk el magunkkal. 

Goa Home

Aki szereti a délkelet-ázsiai lakberendezési stílusokat, annak ez az üzlet maga a Kánaán. A legapróbb dekorációs daraboktól a hatalmas bútorokig minden van, mi szem-szájnak ingere. Az üzlet hangulata olyan, mintha egy távoli ország bazárjába lépnénk be, ahol megannyi régi kincs közt kutathatunk, holott e termékek jobbára vadonatújak, de tökéletesen hozzák az érzést. Ez az üzlet volt az egyik első fecske a városban, ahol különlegességekre lehetett szert tenni, és nem csupán ázsiai régiók stílusában. Kifoghatunk itt délolasz jellegzetességeket, de népszerű skandináv márkák termékei közt is matathatunk. Ha pedig közben megéheztünk, az üzlettel összenyitott Goamamában falatozhatunk tovább.

Müller Mónika Enteriőr

Müller Mónika a hazai lakberendezés egyik nagyasszonya, pályafutása során rengeteg elegáns budapesti ingatlanon hagyta már ott a kézjegyét. A tervezés mellett pedig itt-ott a városban mindig ő üzemeltette az egyik legizgalmasabb, legnemzetközibb ízlésvilágú lakberendezési üzletet a saját nevén. A holland PTMD brand magasan felül van reprezentálva nála, és ennek mi, vásárlók nagyon örülhetünk. A világcég sok ezer tételes katalógusából értő szemmel van kiválogatva a budapesti raktárkészlet, győzzünk csak válogatni a kisbútorok, dísztárgyak vagy díszpárnák közül. Személyes kedvencünk a többszintes üzletben a Manuel Canovas brand, amelyik az egyik legprominensebb tapéta- és kárpitanyaggyártó a világon.

Nehéz ezt a cikket befejezni (szerencsére), hiszen tényleg számos európai színvonalú lakberendezési üzlet áll a lakásukat berendezni vagy csak szimplán dekorálni vágyók rendelkezésére Budapesten. Említhetnénk itt még az egykori Ligne Roset márkaüzlet helyén nyitott multibrandet, a Nemolaszt vagy a dizájnklasszikusokat is áruló Mobili Maniát, netán a szintén a MaxCityben található MAX Design Pop_upot, ahol többek közt Magyarország legnagyobb Alessi-kínálata is található.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Shopping Szponzorált

Konyhakiállítás 2024

A Papp László Budapest Sportarénában idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását. A március 1. és 3. között megvalósuló eseményen több mint 100 kiállító vesz részt, és közel 8000 négyzetméteren várják majd az építkezőket, a konyhafelújítókat és a sütés-főzés szerelmeseit, hogy megismerkedhessenek a hazai és nemzetközi újdonságokkal. A kiállítók standjainak kínálata mellett a szervezők számos programmal készülnek, továbbá különleges kedvezmények és egy nagy értékű nyereményjáték is várnak bennünket a 14. alkalommal megrendezett Konyhakiállításon.

Shopping

Fekete piac a Pikszisben

Még mielőtt beköszönt a sokunk által várva várt tavasz, a szemhunyorgató napsütéssel, a rengeteg összezavaró illattal és színnel, ünnepeljük még kicsit a szürkét, a sötétet, a feketét! Piaccá alakítják a Pikszis tereit és meghívnak 13 magyar designert és művészt a kedvencekből, akik a legsötétebb oldalukat és alkotásaikat mutatják meg nekünk. Az emeleten társasjátékozni lesz lehetőségünk, a falakon pedig az aktuális Off the Skin kiállítás erősíti a fekete vizuált.

Shopping

MFÖEK vásár & aukció

A Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát idén először egy izgalmas újdonsággal készül: az MFÖEK Tavaszi Fesztivál keretében több eseményt is terveznek, amelynek első felvonása az adománygyűjtéssel egybekötött vásár & aukció lesz, március 3-án. A szervezők egyedi pólókkal és felsőkkel, MFÖEK merch-ökkel készülnek, lesz helyszíni aukció Eke Angival és akusztikus koncert Saya Noéval.

Neked ajánlott

A