A eSzínház az első hazai streamingplatfrom színházi és zenei produkciók számára, ami a Covid alatt vált népszerűvé, és a járvány kevés pozitív hatásainak egyike. A továbbra is aktív és elérhető oldalt gondozó Alapítvány a Magyar Színházakért most gondolt egyet, és beszervezett pár külföldi hírességet, akik rövid és szellemes monológokban csinálnak nekünk kedvet a színházhoz, meg persze ahhoz, hogy online nézzünk előadásokat.

Az eSzínház célja, hogy minél több ember érdeklődését felébressze a színház iránt. Az oldalon számos előadást lehet megtekinteni Full HD-minőségben, felvételről vagy pedig élő közvetítés formájában. Hogy a platformnak meg a színháznak még nagyobb népszerűséget szerezzen, rendhagyó segítőkre tett szert: hollywoodi hírességek videós üzenetekben egy-egy ismert és népszerű színdarab cselekményét idézik meg közvetlen és hétköznapi formában, ötletesen és szellemesen.

Többek között a Quentin Tarantino filmjeiből ismert Michael Madsen Tartuffe nevében Orgonnak üzen, és közben a Radnóti Miklós Színház előadását népszerűsíti. A színészként is ismert rapper-zenész, Ice-T Tiborc üzenetét közvetíti Bánk bánnak, amivel a Magyar Zene Háza és a Delta Produkció közös előadásához szeretne kedvet csinálni. A többi videóban az inkább akciófilmes Eric Roberts (Julia Roberts testvére), a vígjátékokból ismert Freddie Prinze Jr. és a Breaking Badben meg még jó pár sorozatban szereplő Dean Morris üzen. A videókat nemcsak a hollywoodi hírességek osztották meg, hanem természetesen az eSzínház és számos hazai színházi személyiség is.

Címkék