Új helyszínre, a margitszigeti Kristály Színtérbe költözik idén tavasszal a Margó Irodalmi Fesztivál, amit május 11. és 13. között rendeznek meg, többek között Grecsó Krisztián, Háy János, Závada Péter, Tompa Andrea, Kiss Judit Ágnes lesznek a legfontosabb vendégek.

A Bookline által támogatott tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál három napja alatt négy színpadon több mint 50 program várja az érdeklődőket. Elsősorban könyvbemutatók és beszélgetések lesznek, meg olyan zenei programok, melyek kifejezetten a fesztiválra létrejött, irodalom által ihletett koncertek, műfajukat tekintve a slamtől a metálig ér a skála. A legfrissebb megjelenések kapcsán a fesztivál többek között olyan témákat érint majd, mint a szülővé válás, a háború, az alkotói szabadság vagy a drogok

A tavaszi Margón mutatja be új kötetét André Ferenc, Dezső András, Falcsik Mari, Ferber Katalin, Grecsó Krisztián, Háy János, Kemény Zsófi, Kleinheincz Csilla, Kiss Judit Ágnes, Ménes Attila, Pléh Csaba, Rakovszky Zsuzsa, Tompa Andrea, Vida Gábor és Závada Péter. A zenei programok közül kimondottan izgalmasnak ígérkezik Prieger Zsolt (Anima Sound System) és Balázsovics Mihály (Tink) Csokonai Vitéz Mihály-estje, egy, a metál és az irodalom találkozásáról szóló könyv zenés bemutatója vagy a rapper 6363 (Gege), a költő Simon Márton és a slammer Horváth Kristóf (Színész Bob) közös produkciója is, és természetesen a fesztiválon fellépő vendégek között üdvözölhetjük Beck Zoltánt (30Y) is.

A magyar szerzők mellett külföldiekből sem lesz hiány. Andrei Dósa Romániából érkezik Füveskönyv című regényével, ami a Margó és a Helikon Kiadó gondozásában elinduló kötetsorozat (Margó Könyvek) első megjelenése. Jön még az iráni kurd költő és újságíró, Behrouz Boochani és a svéd Thomas Erikson is. A tavaszi Margón mutatják be az Ai Weiwei kínai képzőművésszel készült riportfilmet, melyben az alkotó a számkivetettség éveiről mesél, meg arról, hogy hatott a művészetére a totalitárius rendszer. 
 
A fesztivál programja folyamatosan bővül, erről a Margó honlapján, valamint Facebook-oldalán tájékozódhattok. 

Címkék