A Vates és a JCDecaux Hungary együttműködésével városszerte összesen 20 db citylightra került fel versidézet egy-egy klasszikus vagy kortárs szerzőtől, sokszor tudatosan az adott helyszínhez igazítva.

A Keleti pályaudvarnál Radnóti Miklós Nem tudhatom című versének egy részletével, a Ferenciek terénél és a Nyugati pályaudvarnál Fodor Ákos haikujával, és még egy tucatnyi helyszínen más-más klasszikus és kortárs szerző egy-egy versrészletével találkozhatunk. Az idézetek legtöbbször a költészet napi apropón túl a kiállításuk helyszínéül szolgáló térhez is kötődnek, így kapcsolódva a  városjárók utazással töltött pillanataihoz.

A Vates művészeti márka és a JCDecaux Hungary médiavállalat kezdeményezésének célja, hogy örökérvényű verseken keresztül mutassa meg a magyar költészet sokszínűségét. Az idézetek között megtalálhatók mindenki számára ismerős verssorok nagy klasszikusainktól, mint pl. Ady Endre, József Attila vagy Petőfi Sándor, de olyan kortárs szerzők műveit is beválogatták, mint Závada Péter, Simon Márton vagy Kemény Zsófi.

A költészet napját Magyarországon 1964 óta ünnepeljük, József Attila születésnapján, április 11-én emlékezünk meg a hazai irodalom nagyjairól. Ehhez a fontos tradícióhoz csatlakozik idén a Vates és a JCDecaux Hungary.

Címkék