Már nyilvános, hogy melyik az az 50 épület, amelyik csatlakozik a Budapest100 májusi programjához, így végre bejuthatunk majd a zárt ajtók mögötti világba.

Egyik kedvenc tavaszi programunk a Budapest100, ahol minden évben lehetőségünk van bejutni és felfedezni a százéves házak történeteit. A tavalyi siker után idén is négynapos lesz az eseménysorozat: május 11-én közösségi művészeti alkotásokkal indul, majd május 12-én sétanappal folytatódik, és a nyitott házak hétvégéjével zárul. 

Budapest 150. születésnapja alkalmából a szervezők az 1873-as városegyesítés óta álló épületeket szólították meg. Bár a tematika Pest, Buda és Óbuda történetét öleli fel, érdemes tudni, hogy a még nagyjából eredeti formájukban megmaradt 150 éves házakat leginkább Pesten találjuk.

A május 13. és 14. közötti hétvégén bejuthatunk majd több Andrássy úti épületbe, a Degenfeld-palotába, a József Műegyetemnek egykor otthont adó Gönczy Pál utcai házba vagy a Mária utca egyik egyedi épületébe. A lista még hosszan sorolható lenne, a többi házról itt olvashattok.

A rendezvény első napjára a Budapest100 közösségi művészeti pályázatot is hirdet Városvariációk néven, a jelentkezés mindenki számára nyitott, ezen a linken találtok bővebb infót.

Címkék