Nincs még egy olyan város, mint Budapest, ahol a Duna fővárosi szakaszát átszelve annyi látványosság tárul elénk, hogy csak kapkodjuk a fejünket. A Margitsziget, a Budai Vár, a Citadella, a Várkert Bazár, a Parlament, a Szabadság híd, a Halászbástya, a Bálna, a Müpa, a Nemzeti Színház és a rakparton sorakozó színes házak látványa mindig lenyűgöz minket, de a felsorolást még sokáig folytathatnánk. Most kipróbáltuk a Duna Cruises sétahajóját, ahol nemcsak a csodás panorámában gyönyörködtünk, de az elegáns Citadella hajón fenséges kávékat és koktélokat kóstoltunk. A hajókázás még sosem volt ilyen jó élmény, így bátran ajánljuk – nemcsak az idelátogató turistáknak, de azoknak a budapestieknek is, akik új kalandokat keresnek.

Dunai hajókázás frizzantéval fűszerezve

Ha sétahajózásra gondolunk, akkor elsőre nem a modern kényelem, az elegancia és a welcome drink jut eszünkben, azonban ha megérkezünk a Jane Haining rakpart 10-es dokkjához, ahol a Duna Cruises Citadella névre keresztelt, felújított sétahajója állomásozik, akkor pont ilyen élményben lesz részünk. Tavaly már beszámoltunk a frissen induló vállalkozásról, azonban idén számos újdonsággal vártak minket.

A kedves fogadtatás után rögtön egy pohár Tokaji Frizzantéval a kezünkben szálltunk fel a fedélzetre, ahol helyet foglalhattunk a négyszemélyes vagy kétszemélyes boxok egyikében. A gyönyörűen felújított hajón nagy hangsúlyt fektettek az enteriőr kialakítására, mely modern köntösben, de megőrizte a 60-as 70-es évek fényűző hangulatát.

A jegyvásárlás nincs helyhez kötve, így menet közben nyugodtan körbesétálhatunk, és különböző pontokról gyönyörködhetünk a panorámában a hatalmas ablakokon át. Ha pedig jó az idő, akkor érdemes kimenni a fedélzetre, ahol igazi lounge-hangulatban élvezhetjük a 360 fokos kilátást a városra, ahol nyáron a hűsítő italok mellett fehér esernyők is védenek a melegtől. A belső térben kellemes zene szól, a figyelmesség és a személyzet kedvessége pedig minden téren emeli az élményt.

A városnéző hajó nappali járata jelenleg egész héten 12:30-kor indul, de esti járatokra is válthatunk jegyet, melyet online pár kattintással, könnyedén megtehetünk. Az út 1 órát ölel fel, egészen a Müpáig megy fel a hajó, majd lefelé a Margit-sziget csúcsáig jutunk, és onnan érünk vissza a 10-es dokkba. Ha további információkat szeretnénk az útvonalról, akkor egy QR-kód beolvasásával érhetjük el, de mi azt javasoljuk, inkább csak adjuk át magunkat a látványnak és a kényelemnek egy itallal a kezünkben.

Hajóbár különleges italkínálattal

Az indulásig még pont van elég időnk átböngészni a Duna Cruises pazar italkínálatát, ahol télen forralt bor, grog, forró csokik és puncsok melengetnek, a melegebb évszakokban pedig az egyedi koktélok és limonádék hoznak felfrissülést, de a kávékínálat is tartogat meglepetéseket. Mi egy hűvösebb tavaszias napon érkeztünk, amikor a málnás forró csokit és a dióval szórt, különleges Gundel kávét kóstoltuk meg.

De a fedélzetre már a meleg tavaszi és nyári napok ígéretét hordozó Sangriával és a hajókázáshoz tökéletesen passzoló égszínkék Duna Tonikkal a kezünkbe érkeztünk. Ha nem tudjuk eldönteni, mit válasszunk, akkor a bárpultnál inspirálódhatunk a pazar italkínálatot böngészve. Ha pedig megéheznénk, snacktálak és sütemények közül válogathatunk.

Mi egy melegebb napra mindenképp ajánljuk a Kapitány vagy a Kazánmester jegeskávéját, utóbbi egy kis Kahlua kávélikőrrel érkezik. Ha a koktélok felé kacsintgatunk, akkor a gin-tonik variációk mellett a Duna Breeze-t érdemes kipróbálni, de a Dock10 Tea is pompás, ha valami erősebbet innánk. És persze a pezsgő és habzóbor kínálatból is válogathatunk, mi is lehetne jobb, mint egy kellemes pezsgőzés a csodálatos kilátás mellett.

Ünneplés a fedélzeten

A Citadella hajón nemcsak a lenyűgöző kilátást, a laza eleganciát és a kedves kiszolgálást élvezhetjük, de rendszeresek a zenés események és az ünnepi alkalmak. Nem is választhatnák jobb helyszínt a Valentin-napi romantikához, de indítanak szilveszteri járatot, és ha a tűzijátékot augusztus 20-án egy igazán exkluzív helyről szeretnénk élvezni, akkor is érdemes lesz már jó előre helyet foglalni. A hajón lehetőség van privát rendezvényt is tartani, és talán nem is kell mondanunk, hogy milyen szuper meglepetés lehet ez a különleges kaland egy-egy ünnepi alkalomra.

A programokról és az alkalmi hajójáratokról a weboldalon tájékozódhattok, ahol minden fontos információt megtaláltok a Duna Cruises-ról, és jegyet is itt tudtok vásárolni, melyet minden esetben ajánlott előre megváltani.

Címkék

Elérhetőségek

Duna Cruises 1052 Budapest Jane Haining rakpart 10. Dock 10. Facebook-oldal Weboldal