A PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál idén is megrendezésre kerül. Előbb tavasszal jön a Skandináv Házzal közös PesText Nordic sok-sok skandináv szerzővel, majd ősszel Alessandro Baricco lesz az esemény díszvendége.

A PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivált a MISZJE, vagyis a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület, valamint a Petőfi Kulturális Ügynökség szervezi. Idén tavasszal a fesztivál az idén 20 éves Skandináv Házzal fogott össze, hogy együtt egy kétnapos fesztivált rendezzenek PesText Nordic néven. A május 1920. között a Három Hollóban zajló kulturális eseményen a skandináv irodalom számos ismert és izgalmas képviselője fordul majd meg. Itt lesz a dán Sissel-Jo Gazan, a svéd Malte Persson, az izlandi Einar Már Guðmundsson, Lilja Sigurðardóttir és Bergsveinn Birgisson, valamint a norvég Helga Flatland. 

A PesText őszi kiadása, amire szeptember 2730. között kerül majd sor, ismét egy sztárírót hoz el nekünk a Három Hollóba. Az idei rendezvény díszvendége a világhírű olasz író, rendező és előadóművész, Alessandro Baricco, többek között a Novecento (ez alapján készült Guiseppe Tornatore Az óceánjáró zongorista legendája című filmje Tim Rothtal a főszerepben), a Selyem és a Tengeróceán szerzője. A PesText idén is együttműködik a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal, már csak azért is, mert az olasz író fontos szerephez jut majd ott is. Már a tavaszi PesText is készül Bariccóra, ugyanis április 14-én este a Három Hollóban az alkotói munkásságáról tartanak kerekasztal-beszélgetést Puskár Krisztián vezetésével, Gurubi Ágnes író, Jankovics Márton újságíró és Koltai Lajos operatőr-rendező közreműködésével. 

Címkék