Milyen szerepe lesz a mesterséges intelligenciának a jövő társadalmában? Milyen lesz a művészet, a várostervezés vagy akár a hétköznapjaink egy olyan világban, ahol az AI már a mindennapok része? Egyértelmű-e a társadalmi evolúció iránya? Március 25-én az Adaptér Bekapcsoló és a Bánkitó Fesztivál közös programján ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kereshetjük a választ Újbuda most nyíló kreatív technológiai tudásbázisán.

Az utóbbi időben olyan globális változásokkal nézünk szembe, amelyek átalakítják a mindennapjainkat, a körülöttünk lévő gazdasági és társadalmi rendszert, így nem meglepő, hogy mindenkit feszít a kérdés: merre tartunk, milyen lesz a jövőnk? Az Adaptér Bekapcsoló és a Bánkitó Fesztivál közös eseményén workshopokon, játékokon, kerekasztal-beszélgetésen és installációkon keresztül terjeszthetjük ki a valóságot, hogy elmélyülhessünk a jövőnkben.

2023 tavaszán nyitja meg kapuit Újbuda kreatív technológiai tudásbázisa, az Adaptér, mely egy műhelyből, egy professzionális hang- és videóstúdióból, egy digitális élményelemekkel ellátott fogadótérből, valamint egy kreatív projekttérből áll. Célja, hogy teret biztosítson a kreativitás és az alkotókedv ösztönzésére a különböző tapasztalatokkal rendelkező érdeklődők számára.

Az Adaptér és a Bánkitó Fesztivál programjának pontos időpontja 2023. március 25. 15:00-21:00, bővebb információkat és a részletes programot itt találjátok. A programon való részvétel díjmentes.

Címkék