Az M3-as metró átadása után a Nyugati tér rendezését tervezi a főváros, nemcsak egy színvonalas találkozóhelyet hoznának létre, de a felüljárót is elbontanák.

Tavaly számoltunk be róla, hogy milyen menő tervek láttak napvilágot a Nyugati pályaudvar és környezetének megújítása kapcsán, amelynek szintén feltétele volt a Nyugati téri felüljáró elbontása. A grandiózus tervekből végül semmi nem lesz, ugyanis a kormány leállította a fejlesztést. Habár nem lesz háromszintes, föld alá süllyesztett pályaudvar a Nyugatiból, a Nyugati tér és a Puczi Béla tér mégis megújulhat, erről Karácsony Gergely főpolgármester és Soproni Tamás, Terézváros polgármestere mesélt egy Facebook-videóban.

Az M3-as metró befejezése után megkezdenék a Nyugati tér rendezését, hogy ne csak a föld alatt, de a felszínen is színvonalas körülmények között közlekedhessünk. A tervek szerint már idén megkezdődik a munka: 3 új gyalogátkelő helyet építenek, hogy akadálymentes lehessen a felszín, de ahhoz, hogy az emberek találkozóhelyévé válhasson a tér, a főváros a felüljáró lebontását és a villamosok összekötését javasolja. Mindez nem újkeletű terv: a felüljáró elbontását, a Nyugati tér rendezését és a Bajcsy-Zsilinszky úti villamos visszaépítését már 2019-ben javasolták, ez alapján írta ki korábban a Budapest Fejlesztési Központ azt a nemzetközi tervpályázatot, amit idén végül leállított a kormány.

Címkék