A BKK – Budapesti Közlekedési Központ Zrt. és a Katona József Színház közös projektjében a napfényről a föld alá viszik a nézőket a Ferenciek tere metrómegállónál.

Nemcsak a nézők, de a szereplők is lekerülnek a föld alá, ahol a pislogó neon és LED-fények alatt megmutatják groteszk arcukat, igazodnak és átváltoznak a föld alatti léthez. Igazi összművészeti esemény készül, ahol a színészek mellett képzőművészek veszik birtokba a Ferenciek tere aluljáró különböző tereit.

A 30 perces performance célja, hogy különböző művészeti ágak művészei gondolkodjanak és dolgozzanak a metró különböző tereiben, teremtsék meg a metró emblematikus és titokzatos figuráinak az élettereit és karaktereit, az utazóközönség mindennapos helyzeteit állítsák szürreális megvilágításba, hogy a közönség előtt megszülessen a metró eddig ismeretlen világa. Mindezt zene, mozgás, videoinstallációk, tárgyinstallációk segítségével. A metróaluljáró egy napra posztapokaliptikus neoantik játszótérré alakul át, a varázslat és a valóság egy pillanatra találkozik. A Katona József Színház színészeit, a Katona Klub és a Táp Színház fiataljait Vajdai Vilmos rendezi.

A vasárnapi, 30 perces performance a Budapest 150 emlékév keretében, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával valósul meg.

Mikor, hol: 2023. március 12. 17 óra  Ferenciek tere, aluljáró
Részletek: itt
Facebook 
Játsszák: Jakab Balázs e. h., Jordán Adél, Kanyó Kata e. h., Mentes Júlia, Pásztor Dániel e. h., Rezes Judit, Tasnádi Bence, Vizi Dávid, a Katona Klub és a TÁP Színház fiataljai, a BKK munkatársai: Karácsonyi Klaudia, Pete Judit, Kánnai Csaba, Hornyikné L. Piroska, Fucskó György, Fucskó Györgyné.

Címkék