A Printa tervezője, Majoros Zita egy limitált kerámiakollekcióval köszöntötte a 2023-as évet, amely organikus vázákból és ősi ábrázolást idéző kerámiaarcokból áll.

Zita a kerámiaművészet szerelmese, így időről időre friss kerámiákkal színesíti a Printa palettáját. A legújabb kollekció a Faces and vases nevet kapta, amelynek hallatán nem meglepő, hogy ezúttal vázákat és arcokat ábrázoló tárgyakat találunk. Ez egy 2020-as home-kollekció folytatása, ahol a spekulatív arcok és vázák grafikákról és párnákról köszöntek vissza. Ahogy a korábbi, Sanctuary kerámiakollekciónál, most is szándékosan megjelenik egy ősi dimenzió: organikus formák, absztrakt, ecsetvonásos minták és ősi képeket felelevenítő kerámiák alkotják a kollekciót.

Minden darab egyedi, kézzel nyújtott, formázott, festett és mázazott. Ezek a minták sokaknak már ismerősek lehetnek, mivel a Printa jelenlegi ruhakollekciójával is összhangban vannak, ahol a minták ugyancsak intuitív módon, könnyed, ösztönös mozdulatok által születtek.

Ami a színeket illeti: a fekete kontrasztos karaktert ad a tárgyaknak, míg a ragyogó sárga melegséget visz az összképbe, a kék árnyalatai pedig összekötik a kettőt. A kerámiaarcokkal polcokat, kisasztalokat és bármilyen sík felületet díszíthetünk, akár falra is komponálhatjuk őket, de ékszertartóként vagy apró tárgyak tálcájaként is működnek. A limitált „Faces and vases”-kollekció elérhető a Printa webshopjában és a Rumbach Sebestyén utcai üzletben.

Címkék