Bréking / gasztró

szerkesztés

Megérkezett az első magyar NFT burger – A Bamba Marha egy virtuális aranyburgert és egy ehető burgert is a piacra dobott

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 05. 06. 16:27

A Bamba Marha Burger Bár belépett a kriptopiacra, és rögtön egy olyan kampánnyal tesz hozzá a technológiai innováció történetéhez, amire itthon eddig még nem volt példa: első magyar étteremként egy exkluzív NFT-t bocsát ki. Ennek köszönhetően 2022 májusa a Bambánál az NFT-ről fog szólni.

A Bamba Marha NFT aranyburgeréből mindössze egy darab készült, de nem csak ezért exkluzív. Azon kívül, hogy az aranyburger egy 3D-s digitális alkotás, rendelkezik még egy extra adottsággal: az NFT burger tulajdonosa élete végéig egy hónapban egyszer ingyen ehet egy nagy menüt a Bamba Marhában. Ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy rendeléskor a telefonján felmutatja az NFT-hez kapott titkos adatokat. 

Fotó: Bamba Marha

Na de mi az az NFT?


Az NFT a Non-fungible Token angol kifejezés rövidítése, ami annyit jelent magyarra fordítva, hogy nem helyettesíthető token’. Egy teljesen egyedi virtuális adategységről van szó, ami egy adott blokkláncon van tárolva. Lehet vele kereskedni és értékesíteni is, hiszen minden NFT-ből csak egy darab létezik. Az NFT bármilyen digitális fájlból készíthető, legyen az fotó, grafika, 3D fájl, zene vagy hang, a lényeg, hogy valamilyen blokkláncon hitelesíteni kell a fájlt – ez igazolja a beazonosíthatóságát, az eredetiségét és a tulajdonosát. Az NFT-k piaca jelenleg nagyon aktív, és egy-egy alkotás néha egészen elképesztő áron kerül eladásra.

Fotó: Bamba Marha

„Az ötlet az évindító meetingen született”meséli Jancsa Jani, a Bamba Marha Burger Bár alapító tulajdonosa. „Szerettük volna valahogy összekötni a virtuális világot az érzékszervekkel tapasztalható ízekkel a valóságban. Ehhez tökéletes választásnak bizonyult egy NFT art és egy ehető NFT burger létrehozása. Az ehető verzióban – ami májustól érhető el – a három betű három hozzávalót jelöl: N: négy bors, F: fekete-erdei sonka T: titkos szósz aranyszínű gömbökkel. Szóval nemcsak a virtuális, hanem az ehető verzió is különlegesre sikerült” – teszi hozzá az alapító.

Jancsa Jani, a Bamba Marha Burger Bár alapító tulajdonosa

Fotó: Bamba Marha

„A 3D-s NFT art amellett, hogy még mindig kuriózum a magyar kriptopiacon, azért is egyedülálló, mert itthoni gasztrokörökben még senki nem csinált ilyet. Örülünk, hogy a Bamba Marha ügynökségeként úttörők lehetünk és ezt a kampányt megszervezhettük” – tette hozzá a Contented Marketing Ügynökség alapító tulajdonosa, Bernát Dániel

Az NFT aranyburger art, amivel életünk végéig lehet bambázni, azok között kerül kisorsolásra, akik a kampány ideje alatt, azaz májusban esznek egy valódi NFT burgert valamelyik Bamba Marha Burger Bárban. Részletek a Bamba Marha weboldalán.
Az ehető verziót május 31-ig találjátok meg a Bamba Marha burgerezőkben!

Fotó: Bamba Marha

Hasonló tartalmak

Admin mode