Mindannyian ismerjük és kedveljük a vezető napszemüvegmárkát, ám a Polaroid Eyewear most egy új oldaláról mutatkozott be. A „Beautify Budapest”-kampány keretein belül Kerekes Kata grafikus és illusztrátor segítségével egy mozgalmas, nagyon színes és a nyárra hangolt falfestményt készített a VII. kerületi Akácfa utcában. A gigantikus street art Airlite® festékkel készült, ami szén-dioxid-semlegesítő, káros anyagokat magába szívó innováció, légtisztító hatása mellett képes fertőtleníteni is a felületet a baktériumoktól, anélkül, hogy ez különösebb pluszterhet róna a környezetre.

Oroszlános szelfikkel kezdődött, a város legmenőbb falfestménye lett belőle

A márka egész tavasszal egy közösségi oldalakon futó, jópofa játékkal kereste „Budapest arcait”. A feladatuk csupán annyi volt, hogy készítsenek napszemüveges szelfiket oroszlánokkal. Hogy ezek az oroszlánok szobrok, rajzok, plüssállatok, az nem volt lényeg, a játékosok kreativitására bízták a megvalósítást. A nagymacskákkal pózoló szerencsések pedig vidám részletként felkerültek a város legújabb street art festményére: Kerekes Kata grafikái közé ékelték a Polaroid Eyewear játékának kiválasztottjait. 

A magyar művész találkozása a nemzetközi topmárkával

Kerekes Kata hat évvel ezelőtt alapította stúdióját: a fiatal tehetség illusztrátor, grafikus, vizuális történetmesélő, aki egyedi és felismerhető stílusával márkaélmények létrehozásán is dolgozik. Most éppen a Polaroid Eyewear eleve nagyon színes világához csatlakozott, hogy sajátos látásmódját, budapesti benyomásait, felismerhető látványelemeit, hangulatait hozza össze a brand már meglévő képi világával. Olyan művészeti alkotást hoztak létre, amely képes kifejezni a márkára jellemző jegyeket, szórakoztató és befogadó egyben, egyszerre visz boldogságot és színt a mindennapokba. A 100 nm-es festményben benne van minden, ami a budapesti nyár, a szabadság, az önfeledt pillanatok esszenciája. Kata a Polaroid Eyewear márka emblematikus színei mellett az év Pantone által választott színét, a „Very Peri”-t használta, egy élénk türkizkékkel kombinálva, ami játékos és vibráló így együtt.

A Polaroid számára irányadó volt, hogy a színes street art hozzátegyen a város hangulatához, amit a kövezkezőképp fogalmaztak meg:


A belváros kulturális életét is felpezsdítő tűzfal nem csupán a színes napszemüveges figurák miatt figyelemfelkeltő, hanem egészen új és izgalmas utcai hangulatot kölcsönöz a bulinegyednek.


A belváros kulturális életét is felpezsdítő tűzfal nem csupán a színes napszemüveges figurák miatt figyelemfelkeltő, hanem egészen új és izgalmas utcai hangulatot kölcsönöz a bulinegyednek.

Egy festmény, melynek levegőtisztító hatása felér egy 100 nm-es zöldterületével

A művész gondosan tervezett grafikájának megvalósítása és kivitelezése sem mindennapi történet: mivel a Polaroid Eyewear fontosnak tartja a fenntarthatóságot és a bolygót érintő környezettudatos megoldásokat, úgy döntöttek, Airlite® festékkel készül el a 100 nm-es falfelület. Ez az intelligens technológia semlegesíti a szén-dioxidot, és a káros anyagokat magába szívva tisztítja a város levegőjét. Mintha egy azonos kiterjedésű zöldterületet hoztak volna létre az Akácfa utcában! Az egyedi eljárással készült festéket a napfény és a nedvesség aktiválja, légtisztító hatása mellett képes fertőtleníteni a felületet a baktériumoktól is, anélkül, hogy ez különösebb pluszterhet róna a környezetre. Nagyon tetszetős innováció! 

Irány tehát a város és a VII. kerület legújabb műalkotása, amelyet az Akácfa utca 27. alatt találtok. Már a Rákóczi útról bekanyarodva ki fogjátok szúrni az élettel teli falfelületet!

Ne csak nézd, készíts róla képet is!

A Beautify Budapest x Polaroid falfestmény többféleképpen is feldobhatja a kedvedet, hiszen ha készítesz egy fotót a tűzfalról, és bemutatod azt valamelyik partnerüzletben, 20% kedvezményt kapsz bármelyik Polaroid napszemüveg árából! Kezdd stílusosan a nyarat, egy menő napszemüvegben, vagy vidd haza a 100 Polaroid print egyikét! További részletek itt!

Címkék