Újdonság a Városligetben: visszatér a parkba a léghajózás, ami több mint 120 évvel ezelőtt nagy népszerűségnek örvendő attrakció volt, és valószínűleg most is az lesz. Az évszázados hagyományt a Mimóza-dombként ismert parkrész megújítása során elevenítik fel, Ballon kilátó néven.

A Mimóza-dombon egy talajhoz rögzített gázballonkilátó is helyet kap, ami menetrend szerint emelkedik majd a levegőbe. A fedélzeten egyszerre 30 utas és a pilóta tartózkodhat, és akár 150 méter magasba is felérhet. Ha valahonnan, akkor innen biztosan lenyűgöző kilátás nyílik a Városligetre és a fővárosra. A Ballon nevet kapó kilátó telepítése elindult, és 2022. május elejétől vehetik birtokba a látogatók.

A városligeti Ballon kilátó egy talajhoz rögzített, héliumgázzal töltött léghajó. Úgy működik, mint egy szabadtéri lift, ami nem hagyja el le- és felszállóhelyét, a Mimóza-dombot. 5 perc alatt éri el a 150 méteres maximális magasságát, ugyanennyi időt tölt el a levegőben, s szintén 5 percnyi idő alatt tér vissza a felszínre. A Ballonnak van egy mintája, formájában és színvilágában Szinyei Merse Pál Léghajó című festményét idézi.

Címkék