Bréking / látnivalók és kultúra

szerkesztés

A diótörő idén a Liszt Ferenc térre költözik interaktív térelemek és utcabútorok formájában

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 12. 08. 15:15

A Budapest Brand és a FabLab Budapest tervezőgrafikusai közösségi teret alakítanak ki a Liszt Ferenc téren E. T. A. Hoffmann Diótörő című meséje szereplőit megformázó interaktív térelemekkel és bútorokkal.

Diótörő nélkül nincs év vége, nincs ünnep sem. Ez adta az ötletet, hogy idén a Liszt Ferenc téren is felbukkanjanak, kreatív módon, a mese szereplői. A Budapest Brand pályázata, a Budapest Tuning keretében valósítják meg az ötletet a FabLab Budapest tervezőgrafikusai. Az installáció 2022. december 9. és 2023. január 6-a között lesz látható a Liszt Ferenc téren, az ünnepélyes megnyitóra december 12-én, hétfőn 17 órától kerül sor.

Fotó: FabLab

Fotó: FabLab

Az illusztrációkat Kecseti Lídia, Kezes Zsófi és Szőke Dóra készítette, a térelemeket – köztük egy igazi zenedobozzal – pedig Kincses Domonkos és Iszlai Gáspár tervezte. A projekt kapcsán, annak művészeti vezetője, Török Georgina a következőket mondta:

„A mesében az karácsonyi ajándékok közül előbukkan egy furcsa fababa, egy vitézt mintázó diótörő, amely a főszereplő, Marika kedvence lesz; s miután az a nagy diótörésben megsérül, odaadó szeretettel ápolja. Bízunk benne, hogy a városlakók ugyanezzel a szeretettel viseltetnek majd az installáció iránt!”

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode