Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Látnivalók és kultúra Hírek

Dalok az előkészületektől a vacsoráig – Karácsonyi zenei listát állított össze a Müpa

A karácsonyfa díszítésekor érdemes belehallgatni, hogy jobban ráhangolódjunk az ünnepi estére.

A legtöbb családban most jár a csúcsra az ünnepi készülődés: sütünk, főzünk, takarítunk, rendet rakunk, csomagolunk… És ilyenkor előkerülnek a karácsonyi dalok is, kinél bakeliten, kinél CD-n, kinél valamelyik streamingszolgáltatón keresztül. Ha szívesen hallgatnánk már mást, mint a saját (talán már kicsit megunt) válogatásunkat, akkor próbáljuk ki a Müpa által összeállított, Karácsony 2022 vendégváró zenék című összeállítását, amely túllép a bevásárlóközpontokban hallható slágerein. Vajon rajta van-e a Last Christmas? A dalokat itt tudjátok meghallgatni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Gazdátlan tényrakások – Petri-tér

Petri György író, költő és esszéista pályafutása során kritikusan figyelte meg a társadalmat, és írásain keresztül próbálta megérteni annak változásait. Petritől mindig is távol állt az intézményesülés. A szabályokat, a kötelezettségeket megkérdőjelezte, és inkább a sajátos meglátásait követte. A PIM kurátorai úgy gondolták, hogy Petri életművét és az általa képviselt „kívülálló életérzést” nem tehetik az intézmény falai közé egy hagyományos kiállítótérbe, ezért a múzeum kertjéből nyíló egykori Károlyi Étteremben, ma raktárban tekinthető meg a kiállítás.

Látnivalók és kultúra

Már azelőtt programozott, hogy lett volna számítógép – Vera Molnar különleges művészete

Vera Molnar annak ellenére is festőművész maradt, hogy 1968-ban az elsők között készített műalkotásokat számítógéppel. Ráadásul nőként. Portré egy kivételes elméről, aki 99 évig élt.

Látnivalók és kultúra

A nyakában hordta a sebész a fejből kioperált golyót – 80 éves a Sziklakórház

A II. világháború alatt gyógyítottak itt, a háború után kutatták és gyártották a tífusz ellenszerét, majd újra kórház lett, meg bunker és raktár. Használták színházi előadásokra, 16 éve pedig múzeum.

Neked ajánlott

A