December 20-án zárul a Lobenwein Galéria ArtXmas aukciója, melynek során közel 30 kortárs művész karácsony-ihletésű műve kerül kalapács alá.

Az ArtXmas-re alkotó művészek maguk dönthették el, hogy a műveik eladásából származó bevétel egy része hová kerüljön. Az árverési tételek 70.000 Ft és 2 millió Ft között vannak. A legnagyobb érdeklődés Bukta Imre, EfZámbó István, Soós Nóra, DrMáriás és Kiss Tibor munkáit kísérte, de ez nem jelenti azt, hogy a többiek, vagyis Bács Emese, Bereczki Kata, Bondor Csilla, Borsándi Balázs, Döme Péter, Eged Enikő Katalin, Győri Márton, Hu-Yang Kamílla, Jásdi Juli, Labrosse Dániel, Magyarósi Éva, Marosi Panni, Murakami Patrick, Nemes Anita, Ódor Bence István, Pakosz Anna, Sibitka Anna, Szabó-Lencz Péter (Petyka), Varga Bálint Dániel alkotásai iránt ne érdeklődnének sokan. 

A Lobenwein Galéria és a művészek közös döntése alapján a művekből 100-100 db sorszámozott, szignózott reprodukció is készül, amelyek a galéria oldalán vásárolhatók meg. Az eredeti alkotások mellé egy-egy Unicum Reserva is jár ajándékba, a palackokat pedig maga Zwack Sándor dedikálja a helyszínen. Az alkotások a december 20-i aukció másnapjáig, december 21-ig megtekinthetők a Főfotó Galériában. 

Címkék