Retró élményutazásra vár mindenkit decemberben és januárban a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum. Az utasok egy Ikarus 66-os buszon járhatják be Budapest belvárosának különleges helyszíneit.

A Mozgó Múzeum című különleges retró program nemcsak bejárja Budapest belvárosának különleges helyszíneit, de az 1970-es évekből származó Ikarus buszt, valamint a korszakot is megismerhetjük utazás közben zenék és ismeretterjesztő anyagok segítségével. Ráadásul a busz menet közben egyedi díszkivilágítást is kap. Az Ikarus 66-os szériát a városi, elővárosi közlekedésre fejlesztették ki, és a „faros” becenevet kapta a jellegzetes farmotoros elrendezése miatt. A Közlekedési Múzeum Ikarus 66-osa az utolsó tíz legyártott példány egyike, 1973-ban helyezték üzembe, és 1983-ig közlekedett. A múzeum birtokába 2016-ban került.

A múzeumpedagógiai élményutazás először december 17-én 18:30-kor, majd december 28-án, 29-én és 30-án, illetve januárban minden szombaton és vasárnap indul, naponta háromszor, 16:00-kor, 17:15-kor és 18:30-kor. A nosztalgiabusz a Hősök teréről, a Műcsarnok főbejárata elől indul, és ugyanoda érkezik vissza, a főváros kedvelt részeinek érintésével. A buszra menet közben nem lehet felszállni. A program menetideje 50 perc. A retró utazásokra a jármű befogadóképességének megfelelően korlátozott számban érhetők el jegyek, amik elővételben a jegy.kozlekedesimuzeum.hu oldalon vásárolhatók meg. A programról további információkmozgomuzeum.hu oldalon érhetők el.

Címkék