Ha idén szeretnénk valamivel feldobni az ünnepeket, netán hiányoznak még az ajándékok és egy-egy karácsonyi dekor, ha kellene pár palack ital a vendégségbe, vagy szívesen látnánk az asztalon egy sütiválogatást és pár guriga bejglit, akkor látogassunk el a Hegyvidék Bevásárlóközpontba, ahol a karácsonyi nagybevásárlás során letehetjük a gyerekeket is, őket szuper programok és kézműves foglalkozások várják. Mi már telepakoltuk az ünnepi bevásárlókosarunkat, és most eláruljuk, milyen finomságok kerültek bele.

Karácsonyi bevásárlás

Nincs karácsony Kevin – akarjuk mondani, pulyka, kacsa vagy malacsült – nélkül, de a minden jóval megpakolt húsleves is gyakran kerül az ünnepi asztalra. Ezért utunk először a HúsSzabósághoz vezet, ahol minden hozzávalót beszerezhetünk a fent felsorolt fogásokhoz, de az ünnepi időszak egyértelmű slágere a legendás Wellington-bélszín. A HúsSzabóságban most kiváló minőségű, édeskés, ausztrál bélszíntörzset találunk, melynek segítségével feledhetetlen gasztronómiai élményt nyújthatunk az egész családnak, vagy lenyűgözhetjük vele az ünnepi vendégsereget.

Ha pedig nincs kedvünk idén a főzéssel tölteni az értékes időnket, akkor térjünk be a Vörös Homár Bisztróba, ahol harcsa- és pontyhalászlevet, egész párolt homárt, seafood bowlt és lazac-Wellingtont vihetünk haza (utóbbi kettő-, négyfős adagokban érkezik, amit sütésre készen adnak át, így karácsony este csak a sütőt kell beindítanunk). Következő állomásunk a Culinaris volt, ahol igazi ínyenc hozzávalókat találtunk az ünnepi lakomához, de különleges ajándékcsomagokat is beszerezhetünk. 

Édességek az ünnepi asztalra

Az ünnepek elengedhetetlen része az édesség, legyen szó szaftos bejglikről, porcukorral hintett vaníliás kiflikről, finom szaloncukrokról vagy mennyei csokoládékról. A Hegyvidékben mindent megtalálunk, ami édesség: a Pataki Cuki elvitelre kínál sütiválogatásokat és bejgliket, az utóbbit a Príma Péknél is beszerezhetjük, a hagyományos, diós és mákos töltelékű gurigák a legjobb magyar alapanyagokból készülnek.

Swiss Selection csokibolt karácsonyi kínálata bővelkedik a svájci, magyar és belga csokoládékülönlegességekben, kekszekben és kalácsokban. A gyönyörű csomagolású termékek igazi ünnepi hangulatot varázsolnak a karácsonyfa alá.

A nagy koccintások ideje

Bortársasághoz mindenképp nézzünk be, ha egy palack igazán kiváló borra vagy pezsgőre vágyunk, az év utolsó hónapjára időszerű és aktuális borokat emeltek ki. Kísérletezés helyett most biztosra mentek, választékuk olyan klasszikusait vették elő, mint a Sauska Furmint vagy Légli Ottó pezsgőjének friss degorzsálása. 

A karácsonyi lakomáról vagy a szilveszteri mulatságról nem hiányozhat egy-egy palack kiváló ital, legyen szó pezsgőről, borról, pálinkáról vagy akár az ünnepekre hangolt gin-tonikról. A Culinaris Wine&Spiritben mindent megtalálunk, ha pedig nem igazodnánk ki a hatalmas italkínálatban, akkor profi segítséget kérhetünk az eladóktól. A Bubble Magic pezsgőválogatás vagy a gin-tonik-készlet a karácsonyfa alá, ajándéknak is tökéletes.

Karácsonyi dekorok és ünnepi meglepetések

Ha már csak az utolsó simítások hiányoznak ahhoz, hogy az otthonunkba is beköltözzön a karácsonyi hangulat, akkor érdemes felkeresni a Brandt Virág üzletét, ahol szebbnél szebb karácsonyi koszorúk, kopogtatók és ajtódíszek várnak ránk, sőt akár ajándékba is rendelhetünk tőlük egy-egy gondosan kiválasztott dekortárgyat. 

A Hegyvidék igazi gyerekparadicsom, az Odu Store például megannyi izgalmas játékkal és ajánlattal készül az ünnepekre. A téli ruhakollekcióban a flitteres tüllszoknyák és a bársonyruhácskák mellett fejlesztőjátékok, babák és könyvek közül is válogathatunk.

Játékszigetben is garantáltan találunk minden korosztály számára ajándékot, a Zapf Baby born magic girl baba és a Curlimals interaktív figurák igazi slágernek számítanak most a gyerekek között, így ezekkel biztos nem lövünk mellé. 

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt találunk ajándékot a Líra Könyvesboltban: szépirodalom, krimik, naplók, karácsonyi történetek, érzelmes klasszikusok, szórakoztató irodalom, életmód, gasztronómia és mesék közül válogathatunk. Mi például Rachel Burton Könyvesbolti karácsony című könyvét ajánljuk, Nyúl Péter adventi kalendáriuma pedig tökéletes meglepetés lehet a gyerekeknek. 

Ha nő ismerőseinknek, rokonainknak keresünk ajándékot, akkor a Skeyndor szépségszalon testkezeléssel és hajápolással kapcsolatos ajándékcsomagjait és utalványait ajánljuk, a Glamour Beautyban prémiumparfümök, arcápolási termékek, sminkek és meglepetéspakkok várnak ránk. A Gold House-ban gyönyörű ékszerek közül válogathatunk. A Margaret G. pedig segít megtalálni a legszemélyesebb ajándékot a szuper lakásdekorok és egyedi termékek között.

Címkék

Elérhetőségek

Hegyvidék Bevásárlóközpont 1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12. Facebook-oldal Weboldal