Csütörtöktől vasárnapig ingyenesen megnézhető két Bereményi Géza-film is a FILMIO-n: a rendszerváltás ikonikus filmje, az Eldorádó és a Bereményiről szóló, személyes hangulatú dokumentumfilm, a Bereményi kalapja.

A magyar filmek streamingszolgáltatásán ma debütál a Magyar Mozgókép Díjra jelölt, Bereményi kalapja című dokumentumfilm, amiről bővebben már mi is írtunk, és amit mindenkinek erősen ajánlunk, mert egyfajta időutazással is felér. A dokumentumfilm segítségével bejárhatjuk az 56-os eseményeket, megismerhetjük a 70-es, 80-as évek ifjúságát és a rendszerváltás utáni furcsán könnyed állapotokat, ahogy abba is beleláthatunk, milyen az, amikor Bereményi dalszöveget ír.

A Bereményi Gézáról szóló dokumentumfilm mellett vasárnapig ingyenesen megnézhető az 1988-as kultfilm, az Eldorádó is. Az 1989-ben bemutatott film története a II. világháború végétől az 56-os forradalom kirobbanásáig ível, és a rendszerváltozásokkal járó értékvesztésről mesél főhőse, a „Teleki téri piac királya” történetén keresztül. Az Eperjes Károly által megformált Monori mindent el tud intézni mesés vagyonának köszönhetően, az 1956-os forradalom idején azonban már semmi sem az arany törvényei szerint működik.

Címkék