Budán, a Batthyány tér közelében található egy legendás söröző, amely több mint 30 éve várja a vendégeket. Az 1990-ben nyitott Polo Pub nemcsak olyan klasszikus fogásokról híres, mint a csülök, a brassói vagy a salátaágyon érkező gomolyasajt, de az egyedi hangulat és a pazar vendéglátás is töretlen a nyitás óta. A hosszú évek során számos zenekar és előadó csillogtatta meg tudását a Polóban, ahol keddtől szombatig élőzene mellett falatozhatunk és sörözhetünk, de nemcsak zenészek, hanem sportolók, színészek és művészek kedvelt törzshelye is a pub.

A Polo Pub 1990-ben nyitotta meg a kapuit, alapítója maga is sportolói múlttal rendelkezik, így nem véletlen a névválasztás, a világot járva pedig beleszeretett az angol pubok hangulatába, így született meg a Polo ötlete, melynek egyedi és hamisítatlan hangulata igazi budai legenda lett. A pubot nemes faburkolat díszíti, a kirakatra ólomüveg ablakok kerültek, a falakon régi hajók orrdíszeit idéző faragott nőalakokat, antik órákat, sportolókról és lovakról készült képeket csodálhatunk meg. A hangulat pazar, nem is beszélve a vendéglátásról. A pubot már csak Zsuzsa miatt is érdemes felkeresni, aki a kezdetektől házigazdája a Polónak, vendégszeretete pedig felülmúlhatatlan.

„Ez fontos dolog, fogadni a vendégeket. Úgy, ahogy otthon fogadjuk őket. Szeretettel és mindenből a legjobbal – mesélte Zsuzsa egy korábbi interjúban.

„Ez fontos dolog, fogadni a vendégeket. Úgy, ahogy otthon fogadjuk őket. Szeretettel és mindenből a legjobbal – mesélte Zsuzsa egy korábbi interjúban.

A fogások Zsuzsa nagymamájának receptes könyvéből készülnek, és olyan hamisítatlan klasszikusok szerepelnek az étlapon, mint a csülök, a sólet, a borjúláb, a sztrapacska vagy a paradicsomos kolbász. Állítólag volt olyan vendég, aki egészen idáig jött Japánból, hogy megkóstolja a világhírű csülköt. Hogy ez csak városi legenda vagy tényleg így volt, azt már homály fedi, de ha belekóstolunk a mennyei fogásba, kétség sem fér hozzá, hogy igazat adunk a japán úriembernek. Szezonális ételekből sincs hiány, télen gyakran kacsátházi disznótorost, kocsonyát is kérhetünk, karácsonyra pedig halászlét lehet rendelni. 

A hosszú évek során számos zenekar szórakoztatta a vendégeket, többször is fellépett a Hobo Blues Band, Oroszlán Szonja, Fináczy Péter, Somló Tamás és még sokan mások. A hét öt napján, keddtől szombatig mindennap élő zene vár ránk, miközben híres sportolókkal és művészekkel is találkozhatunk, ugyanis a Polo Pub kedvelt találkozóhely a vízilabda- és a vívóválogatott, illetve művészek körében. Kulcsár Krisztián világbajnok vívó például szinte a kezdetektől törzsvendég.

A kétszintes pub alsó szintjén sorakoznak a csapolt sörkülönlegességek, a felső emeleten pedig boxokban foglalhatunk helyet, de ha szeretnénk privát rendezvényt lebonyolítani, akkor a galérián található 25 fős különtermet, sőt az egész pubot is kibérelhetjük, szülinapok, csapatépítők vagy évfordulók remek helyszíne lehet a Polo.

Címkék

Elérhetőségek

Polo Pub 1015 Budapest I. ker. Batthyány u. 4. Facebook-oldal Weboldal