Elő a ronda pulcsikkal a szekrényből! Hetedik alkalommal gyűjtenek ajándékokat a rászorulóknak karácsonyi ronda pulcsiban Budapesten.

Az idei lesz a hetedik alkalom, hogy a leggiccsesebb felsőnket magunkra öltve futhatunk a jótékonyság jegyében. December 10-én Budapesten vár a Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás. Az élményfutáson részt vehetnek kicsik és nagyok, sportosak és kevésbé mozgékonyak, hiszen a távok sprintelve, kocogva, de akár sétálva is teljesíthetők.

Idén a Kenyérlelke Fesztivál alapítója és fő szervezője, Németh Áron is csatlakozott a budapesti esemény megszervezéséhez. A Liget déli bejáratától (Múzeum Mélygarázs és Promenád) indulva a városligeti futókörön elfut a csapat többek között a Millennium Háza és a Rózsakert mellett is.

A Karácsonyi Ronda Pulcsis Futáson résztvevőknek nem kell mást tenniük, mint előkapni a leggiccsesebb, legrondább vagy legviccesebb karácsonyi pulcsit, sapkát, sálat – és persze a futócipőt , továbbá magukkal vinni a hátrányos helyzetben, mélyszegénységben élő gyermekeknek szánt csomagot. A szervezők a tárgyi adományokat a futás helyszínén várják, az adományok listája a futás Facebook-eseményének leírásában található. A szervezők cégek adományait is örömmel fogadják, idén első felajánlóként a Budapest Park csatlakozott, akik a budapesti Wesley János Általános Iskola diákjait meginvitálják egy élménykorcsolyázásra.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, regisztrálni a budapesti eseményre ezen a weboldalon lehet.

2022. december 10. (szombat)
10:30  Gyülekező
11:00 START: Budapest, Városliget, Múzeum Mélygarázs és Promenád „D lejárat”

Címkék