Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Blaha Lujza és Fedák Sári is miniszobrot kap – Még idén átadják a megújult Blaha Lujza teret

A tervek szerint halad a Blaha Lujza tér felújítása: november 29-én elkezdődött műszaki átadás-átvétel, ami azt jelenti, hogy még idén át is adják a megújult csomópontot.

A BKK közleménye szerint a szakemberek mostanra elkészültek a térburkolat lerakásával, befejezték az új fák és növények ültetését, amellyel már összesen 89 fa áll a téren, valamint az akadálymentes nyilvános illemhely és a helyére került.

A közlemény kitér rá, hogy a következő napokban a BKK szakemberei, a műszaki ellenőrök és a leendő kezelő, illetve üzemeltető cégek alaposan átnézik a területet, ezt követően az esetleges javítások miatt még lehetnek kisebb helyszíni munkák, de decemberben – a kapcsolódó Somogyi Béla utcával egyetemben – biztosan átadják a városlakóknak a Blaha Lujza teret.

Az egykori Nemzeti Színház ikonikus emlékkője mellé újabb kapcsolódó miniszobrokat is kihelyeztek növénykazetták ülőfelületére. Az összesen tizenegy szobrocska a Népszínház, majd a Nemzeti Színház színészlegendáit idézi meg Blaha Lujzától Fedák Sárin át Kassai Vidorig, de a tér az egykori Nemzeti székeire utaló bordó színű köztéri ülőalkalmatosságokkal és asztalokkal várja majd a megpihenni vágyókat, valamint a burkolatban megjelenik a lebontott épület körvonala. A miniszobrokról és a színészekről a Blaha Lujza téri buszváróban elhelyezett tájékoztató táblán olvashatnak majd további érdekességeket az erre járók.

A Blaha Lujza tér felújításával kapcsolatban ezen a linken találhattok további részleteket.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Neked ajánlott

A