A Járókelő.hu egy publikus online felület, ahol a városlakók az őket zavaró közterületi problémákat tudják jelezni az illetékes önkormányzatoknak, közszolgáltatóknak és más szervezeteknek anélkül, hogy hosszasan kellene keresgélniük, kihez forduljanak. Nélkülük kevesebb lenne a város is. Örülünk, hogy vannak!

A Járókelő.hu közterületi hibabejelentő oldal 10 évvel ezelőtt indult el (itt interjúztunk velük korábban), abból a célból, hogy a fővárosban – majd később számos vidéki településen is – lehetősége legyen mindenkinek arra, hogy a közterületen tapasztalt hibákat, hiányosságokat és anomáliákat jelezze az illetékesek felé. Az elmúlt évtizedben a civil kezdeményezésből egyesület lett, és már nemcsak egy ingyenes szolgáltatást nyújtó oldal, hanem az élhető, fenntartható városokért is küzdenek, dolgoznak. 

A Járókelő idei célkitűzése, hogy minél szélesebb körben megismertesse az ún. Egészséges utcák gondolatot, ami egy városi közterület- és közlekedésfejlesztési irányelv, középpontjában pedig a városlakók egészségi állapotának és életminőségének javítása áll.

A civilekből álló csapat a kerek évforduló alkalmából ingyenes városi sétákat és Budapest élete, működése szempontjából fontos üzemek (FKF Hulladékhasznosító Mű, FŐKERT Komposzttelep, FCSM Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep) látogatását tervezi. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a főváros kulisszák mögötti világába. A programokat és a regisztrációs linkeket a Járókelő Facebook-oldalán lehet megtalálni. Még sok termékeny és tevékeny évet kívánunk nekik! 

Címkék