A négy hónapig tartó kerékpárút-fejlesztési beruházás nemcsak a sportolók, hanem az amatőr és a családos kerékpáros túrázók számára is jól használható terepet hozott létre.

Az ország leglátogatottabb erdőterületeit kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. erdeikerékpárút-fejlesztéseket valósított meg a Visegrádi-hegységben és a Pilisben. A Pilisi Parkerdő és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ partnerségében megvalósult beruházás eredményeként biztonságosabbá és valóban kerékpárosbaráttá váltak az ország leglátogatottabb erdei kerékpárútjai, amelyeket évente több tízezren használnak kikapcsolódásra, sportolásra.

A 45 kilométernyi erdei kerékpárút nagy része új aszfalt-, illetve zúzottköves burkolatot kapott, a felújítás több mint nyolcvanezer négyzetméternyi burkolatot érintett. Emellett számos helyen megoldódott az alámosott és ezért megcsúszott útpálya vízelvezetése, az útalap és a földművek megerősítése. A projekt fontos része volt az erdőt védő sorompók kerékpárosbarát megoldással történő átalakítása. A négy hónapig tartó kerékpárút-fejlesztési beruházás a sportolók mellett az amatőr és a családos kerékpáros túrázók számára is jól használható infrastruktúrát hozott létre.

A Pilisi Parkerdő Zrt. az elmúlt években 350 kilométer erdei kerékpárutat jelölt ki a Budai- és a Visegrádi-hegységben, illetve a Pilisben. A Pilis Bike-ot évente több tízezren használják, útvonalai az ország leglátogatottabb erdei kerékpárútjai közé tartoznak. 

Forrás: MTI, Pilisi Parkerdő Zrt. 

Címkék