A halloweenre vásárolt gigászi narancssárga tököknek csupán egyötödét hasznosítják újra világszerte: az előző héten még ünnepelt faragványok sajnos a legtöbbször a kukákban végzik. Pedig sokkal jobb helyük is lehetne. Egyrészt a komposztban, másrészt akár az Állatkertben! Most szombaton nyitvatartási időben még elviheted a ti műveteket is a Marczibányi Téri Művelődési Központba vagy a Klebelsberg Kultúrkúriába!

Gondoltad volna, hogy a zsiráfok kifejezetten szeretik a halloweenre faragott takarmánytököt? Nos, a II. kerület és a Fővárosi Állat- és Növénykert összefogásában most szombaton még élhetsz a lehetőséggel, hogy ne a kukában landoljon a mosolygó tökötök, hanem inkább a hosszúnyakú emlősökhöz kerüljön csemegeként. Csak annyi a dolgod, hogy elviszed a tököt, tököket a gyűjtőpontokra: a Marczibányi Téri Művelődési Központba vagy a Klebelsberg Kultúrkúriába, a többit az Állatkert rendezi. 

A napokban egyébként már jó pár képet mutattak az állati kifutókról, hogy a éppen szurikáták, párducok, cebui disznók és rozsomákok örvendeznek a faragott tököknek, de ők leginkább játszani kapták a narancsszín zöldségeket, belükbe pedig mindenkinek a kedvenc finomsága került. 

Címkék