Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Látnivalók és kultúra Hírek

Megszépült a Márványcsarnok és a Ceglédi folyosó a Nyugatiban

Sokáig volt elzárva a Márványcsarnok, de a Nyugati pályaudvar felújításának részeként végre befejeződtek a munkálatok, és ismét használhatjuk a csodásan megszépült épületrészt. A megújult csarnokban lecserélték a kőburkolatot, a vágányok felőli üvegsávot, javították az acél tartószerkezetet és az öntvényelemeket, valamint csarnokfűtést is kialakítottak. A vonatra várakozókat utastájékoztató monitorok segítik, és elhelyeztek 8 jegy- és bérletkiadó automatát is.

Befejeződött a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása a Márványcsarnok felett is, sőt, a díszműbádogos-munkákkal díszített fémlemez fedést és a padló kőburkolatát is lecserélték. A felújítási munkálatok részeként utastájékoztató monitorokat, valamint jegy- és bérletkiadó automatákat is elhelyeztek a csarnokban. A 14–17. vágányokhoz vezető Ceglédi folyosó is megszépült, javították az acél tartószerkezetet, az öntvényelemeket és felújították az oldalfali világítást is.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Gazdátlan tényrakások – Petri-tér

Petri György író, költő és esszéista pályafutása során kritikusan figyelte meg a társadalmat, és írásain keresztül próbálta megérteni annak változásait. Petritől mindig is távol állt az intézményesülés. A szabályokat, a kötelezettségeket megkérdőjelezte, és inkább a sajátos meglátásait követte. A PIM kurátorai úgy gondolták, hogy Petri életművét és az általa képviselt „kívülálló életérzést” nem tehetik az intézmény falai közé egy hagyományos kiállítótérbe, ezért a múzeum kertjéből nyíló egykori Károlyi Étteremben, ma raktárban tekinthető meg a kiállítás.

Látnivalók és kultúra

Már azelőtt programozott, hogy lett volna számítógép – Vera Molnar különleges művészete

Vera Molnar annak ellenére is festőművész maradt, hogy 1968-ban az elsők között készített műalkotásokat számítógéppel. Ráadásul nőként. Portré egy kivételes elméről, aki 99 évig élt.

Látnivalók és kultúra

A nyakában hordta a sebész a fejből kioperált golyót – 80 éves a Sziklakórház

A II. világháború alatt gyógyítottak itt, a háború után kutatták és gyártották a tífusz ellenszerét, majd újra kórház lett, meg bunker és raktár. Használták színházi előadásokra, 16 éve pedig múzeum.

Neked ajánlott

A