Két barát, Virág Péter és Baráth Gábor üzemelteti a csütörtöktől szombatig nyitva tartó, Wesselényi utcai Comics Bart, ami a küllemét tekintve vérbeli képregényes kocsma csocsóval, Hulk koktéllal és tematikus estekkel fűszerezve.

A karaoke sosem ment ki a divatból, Erzsébetváros sosem fog, a kocsmakvízek pedig dübörögnek – foglalhatnánk össze a képregényköntösbe öltözött VII. kerületi Comics Bar erősségeit egy rövid mondatban.

Pókemberrel, Hulkkal, Vasemberrel és a tematikus kínálattal azért számos szűrőt raktak a srácok a vendégkör fölé, a bár azonban talán pont így találta meg a saját célközönségét. A zárt körű rendezvények esetében pedig talán még népszerűbb a képregénykocsma a heti három estén való nyitvatartás mellett. 

Azt nem állítjuk, hogy a szűk előtérbe, az emeletre vagy a zárt, de egyedi hangulatú pincehelyiségbe érkezve egy fényárban úszó, tipp-topp laboratórium képe jutna elsőként eszünkbe, de az igazat megvallva ez egyrészt így, ebben a formában autentikus, másrészt szerintünk senki nem úgy szocializálódott, hogy a kocsmákban a földről kell enni. A sajátos hangulatot jól példázza, hogy belépsz, és gyakorlatilag megszűnik a külvilág. Hát nem így kell kikapcsolódni?!

A minden pénteken és szombaton terítékre kerülő karaokét szerintünk senkinek sem kell bemutatni, a csütörtökönként és péntekenként a Pub's Culture szervezésében megrendezésre kerülő és bajnoki rendszer szerint felépülő kocsmakvízt is egyre többen ismerik. Itt ráadásul egyedi koktélokat is kérhetünk közben, hiszen a képregénystílusú koktélkínálat alapvetően a főhősök színei alapján különül el. A Hulk koktél (1590 Ft) például visszavisz minket a tinédzserkorunkba, hiszen összetevője a vodka, a citrom, a lime és a narancs mellett a blue curaçao.

Egyedi hely a Comics Bar, és megvan a maga bája, ráadásul Péter és Gábor elsődlegesen azt szeretné elérni, hogy a vendégek komfortosan érezzék magukat, ha a törzsvendégek részéről bármilyen ételre, italra igény érkezik, megpróbálják nekik beszerezni. A jó kocsma elsődlegesen közösségi tér és a feltöltődés színhelye, ahol nem feltétlenül kell képregényrajongónak lenni, hogy az ember jól érezze magát.

Címkék

Elérhetőségek

Comics Bar 1077 Budapest, Wesselényi utca 19. Facebook-oldal Weboldal