Az Állatkert egyik legfiatalabb lakójának, egy nyár derekán született kislajhárnak jövő szerdáig adhatunk nevet, az inspiráció kedvéért pedig egy kisfilmen is megnézhetjük a jövevényt.

Nyár derekán született a Fővárosi Állatkert legfiatalabb kislajhárja, aki mostanra már szilárd táplálékot is fogyaszt, de még anyukájába kapaszkodva szemléli a világot. Az új jövevény a vendégízületesek csoportjába tartozik, aminek olyan más, különleges megjelenésű emlősök is tagjai, mint a hangyászok vagy a tatuk. Az Állatkert lajhárjai folyamatosan örvendeztetik meg a látogatókat újabb és újabb generációkkal, a mostani kislajhár édesanyja, Lili is az intézményben született, apukája, Tony viszont a németországi Halléból érkezett. 

Július 3-án született kicsinyüket sokáig nehéz volt megfigyelni, mivel a kislajhárok legtöbbször édesanyjuk hasán csimpaszkodnak, így a kölyök csak bizonyos testhelyzetből és közelről látható. Mostanra azonban egyre jobbak az esélyek arra, hogy találkozhassunk a kis jövevénnyel, akinek nevére jövő hét szerdáig lehet szavazni

Forrás: zoobudapest.com 

Címkék