A jól megválasztott időpont, a megfelelő helyszín és az ügyesen lefoglalt szállás garancia arra, hogy akár egy hosszú hétvége alatt annyit töltődjünk, hogy az előttünk álló hónapoknak kellő energiával vághassunk neki.

Válogatásunkban olyan dunakanyari vendégházakat mutatunk, amik nemcsak szépek, de megvan bennük az a plusz, hogy az eltöltött vendégéjszakák maradandóak legyenek, akár családdal, akár barátokkal, akár a szerelmünkkel fedeznénk fel a Duna két partjának szépségeit.

Mitlaker

Egy falatnyi Skandinávia a Börzsöny lábánál: a fák között megbújó piros-fehér vendégház otthonosan visszafogott, nincs olyan pontja, ahol felesleges hivalkodásnak bukkannánk a nyomára. Ez volt a cél, a szándék: ne vonja el semmi a figyelmet arról, hogy a vendég saját magával kerüljön harmóniába a környezet szépsége által. A Mitlaker jól megközelíthető, mégis intim – ideális helyen van azoknak, akik a Dunánál pihennének, de tökéletes azoknak is, akik bakancsban indulnának a hegy felé.

Cím: Kismaros, Irtásdűlő 

Facebook-oldal

WEB

MOHA Vendégház

Az erdő szélén, egy patak partján találjuk a MOHA-t: az erdő zöldjében, az avar színében ott van ugyanaz a harmónia, amit a gyerekbarát kis házikó kínál. Az állatokat is szívesen látják: bent a házi kedvencek lustálkodhatnak a családdal, kint a kertben mókusok, hajnalban a kíváncsiskodva beköszönő őzek szakítanak ki minket a napi taposómalomból. Gombák, ehető vadnövények, a hegy kincsei már a kerítésnél elkezdődnek!

Cím: Szokolya, Törökpatak Üdülőterület 12.

Facebook-oldal

Lomboldal

A Lomboldal modernségében is időtlen búvóhely az élő természetben. A börzsönyligeti szállás páratlan hangulatát az erdő illata, a Duna felől fújó szél és az óriási ablakokon beáradó fény határozza meg. Nincs szomszéd, nincs autóforgalom, nem kell alkalmazkodni senkihez sem. Ha nem vagyunk szégyenlősek a mókusok előtt, felöltözni sem kell – nincs függöny, de senki nem néz be, magunkra maradunk romantikusan a jakuzziban vagy a szaunában.

Cím: Kismaros, Pillangó utca
 
Facebook-oldal

WEB

Dunakavics

Mindig szerettél volna egy saját strandot? Zebegényben ez sem lehetetlen, hiszen a beszédes nevű Dunakavics vendégház közvetlenül a vízparton található és remek (privát) stranddal rendelkezik. Mindegy, melyik évszak van, a Duna mindig gyönyörű, a település romantikus hangulatával, hegybe nyúló utcáival ideális akár egy szerelmes elbújásra, akár egy négyszemélyes családnak elvonulni pár napra a város zaja elől.

Cím: Zebegény, Duna-part 

Facebook-oldal

WEB

Nászház a fán

A név nem hazudik: a fák koronájában, kis hidakkal összekötve bújik meg a kétszemélyes, intim házacska, ahol minden arról szól, hogy ketten egymásra tudjanak figyelni, szeretve eltölteni néhány maradandó napot. A fűthető dézsa, a benapozott terasz, a környezettudatos, újrafelhasznált anyagok, a falevelek sustorgása egyedi hangulatot ad. Tandem kerékpár is van – Verőce és a Dunakanyar kettesben is felfedezhető!

Cím: Verőce 

Facebook-oldal

WEB

Kerge Mókus Vendégház

Szereted, ha rád kacsint a mókus az ablakon át? A vendégházban erre lehetőség nyílik, mert az egyik kedvenc helyük pont a kertben van – innen a nagymarosi szállás mókás neve. A tágas, 40 nm²-es épület a társalgóval és a két hálószobával egy családnak is megfelelő pihenőhelyet biztosít: a Duna egy kőhajításnyira, a termelői piac pár percnyire, az erdő meg a sarkon túl. Mi más kéne az élménydús szabadsághoz?

Cím: Nagymaros 

Facebook-oldal

WEB

Meredély Kunyhószállás

Romantikus, kicsiny faház, amely ideális választás annak, aki Leányfalun pihenné ki magát. Közel a városhoz, de távol annak zajától: a Meredély vendégház szinte a természet része, együtt lélegezhetünk az erdővel. Nevét arról a meredélyről kapta, amit egy szorgalmas vízmosás alakított ki a 32 nm² alapterületű faház és az erdőtől elhódított, 700 nm²-es kert aljában.

Cím: Leányfalu, Felső Erdő u. 31.

Facebook-oldal

WEB

Címkék