Környezettudatosságra nevelő és egészségfejlesztésre oktató tematikus játszótéri játékokat adtak ma át Óbuda-Békásmegyeren, a Hímző utcai játszótéren a STADA Palánta program keretében.

A STADA Hungary Kft. támogatásával megvalósult program majd három helyszínen, de most először egy közterületi játszótéren, Óbuda-Békásmegyeren, a Hímző utcában kel életre, azzal a céllal, hogy megmutassa a legkisebbeknek és rajtuk keresztül a családoknak is, mennyi apró lépés tehető környezetünk megóvása és a fenntarthatóság érdekében. Hazai és az idénynek megfelelő zöldségek és gyümölcsök vásárlása, a piacok és a kis ellátási láncok használata, kevesebb csomagolóanyag vásárlása – csak néhány tipp, amivel máris egy kis lépést tettünk környezetünk megóvása érdekében.

„A Hímző utcai játszótér mellett még az idei évben egy óvodában is kihelyezünk három játékelemet, amelyhez kísérőprogramként az óvodai nevelőknek képzést is adunk, hogy saját mindennapi módszertanukba hogyan tudják beilleszteni az egészségre és a környezettudatos életmódra nevelést” – mondta el dr. Váradi György, a STADA Hungary Kft. ügyvezetője, a STADA Palánta program elindítója.

„A Felelős Gasztrohős Alapítvány elhivatott abban, hogy környezetbarát étkezési megoldásokkal zöldebbé és egészségesebbé tehetjük étrendünket, ezáltal jót tehetünk magunkkal és a környezetünkkel is. Így különösen örültünk a STADA Palánta-projektnek, ahol több száz gyereket, rajtuk keresztül pedig több száz családot érhetünk el küldetésünkkel” – tette hozzá Lehel Zsuzsanna, a STADA Palánta program együttműködő partnerszervezetének, a Felelős Gasztrohős Alapítványnak a vezetője.

Címkék