Augusztus 29. és szeptember 4. között egy teljes hétre a divat központjává alakul Budapest egyik világörökségi helyszíne, a Szépművészeti Múzeum. A 10., jubileumi BCEFW különlegessége, hogy az összefogás jegyében zajlik: a Magyar Divat & Design Ügynökség minden lehetséges módon támogatást szeretne nyújtani az ukrán tehetségeknek, így a divathéten szorosan együttműködik a Ukrainian Fashion Weekkel.

A legutóbbi alkalomhoz hasonlóan a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) ismét a nemzetközi divathetek előtt ad lehetőséget a hazai és a régiós alkotóknak, hogy bemutassák kollekcióikat, ezzel is elősegítve azt, hogy több országból is idelátogassanak a szakmabeliek. A jubileumi divathét kétnapos catwalk show-kkal zárul, ami alatt 15 magyar és 2 lengyel tervező bemutatóit láthatjuk, illetve kiemelt szerepet kap 7 ukrán márka. Ezenkívül 7 kiállító termékeivel is találkozhatunk a múzeumban. 

Ráadásul egy héten át nemcsak a Szépművészeti Múzeum öltözik divatba, hanem Budapest-szerte közel 30 side event is megvalósul, divat témájú kerekasztal-beszélgetések és workshopok gazdagítják a programot. Ha régóta követjük a Fashion Week eseményeit, vagy most először szeretnénk megcsodálni a tervezők új kollekcióit, akkor érdemes átböngészni a budapesti divathét programjait, nehogy lemaradjunk a kedvencünkről. A divatbemutatók online is követhetők lesznek a BCEFW hivatalos Facebook-oldalán, illetve TikTok-csatornáján.

Címkék