Szombaton lesz a Repülőtér éjszakája, ahol reptérlátogatás mellett nosztalgiarepülések, pályaválasztási foglalkozás és olyan legendás járművek várják az érdeklődőket, mint a „kukacbombázó” helikopter és a világ egyetlen üzemképes Li–2-es repülője.

Hogyan lehet valakiből pilóta, milyen karrier vár azokra, akik ezt a hivatást választják, és milyen tanfolyamok elvégzése szükséges ahhoz, hogy a vitorlázó repülőgépektől eljussunk a hatalmas utasszállítók pilótafülkéjéig? A Repülőtér éjszakáján két pilótaiskola és a HungaroControl is kint lesz, így a szakemberektől bármit megkérdezhetünk, ha a pilótalét vagy a forgalomirányítás álmaink hivatása. Az Aeroplex of Central Europe gördülő kiállítása pedig a ferihegyi karbantartó vállalat munkájából ad ízelítőt.

Este életre kelnek a történelmi repülőgépek, beleshetünk a pilótafülkékbe, megnézhetjük az évtizedes műszereket és részt vehetünk egy különleges hangulatú nosztalgiarepülésen is a világ egyetlen üzemképes Li–2-es gépén. A repülőtéri oldtimerek mellett különféle munkagépeket is láthatunk, mint a jégtelenítő, a hótoló és az óriási hómaró, szakemberek megmutatják azt is, hogyan történik jeges téli hajnalokon az utasszállítók jégtelenítése.

Emellett folyamatosan zajlanak majd a tematikus séták, gurulnak a reptéri oldtimer autók, és a múzeum repülőgép-szimulátorait is kipróbálhatjuk. Az este vendége lesz Mónus Ferenc kapitány, aki 50 év alatt 25 ezer órát töltött a levegőben, valamint Hajdu Gergely is, aki a világ legmodernebb repülőgépén, a Boeing 787 Dreamlineren dolgozik. 

Bővebb információ az Aeropark oldalán olvasható.

Címkék